Abiznis

Ministar Aleksandar Damjanović razgovarao sa ambasadorom Borisom Gandelom

Raste interesovanje slovačkih kompanija za ulaganja u Crnu Goru

Interesovanje slovačkih kompanija za ulaganja u Crnu Goru raste, naročito kada je riječ o sportskom turizmu i poljoprivredi, saopštio je ambasador Slovačke Boris Gandel na sastanku sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem.

Raste interesovanje slovačkih kompanija za ulaganja u Crnu Goru Foto: Vlada Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku ocijenjeno da je potrebno osnažiti ekonomsku i razvojnu saradnju Crne Gore i Slovačke, iako one imaju izuzetno dobre bilateralne odnose.

“Budući da su strane direktne investicije iz Slovačke, u prethodnom periodu bile na veoma niskom nivou, Gandel je sa zadovoljstvom konstatovao da raste interesovanje slovačkih kompanija za ulaganje u Crnu Goru, naročito u dijelu investiranja u sportski turizam i poljoprivredu”, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

Obostrano je, kako su kazali, izražen interes za razmjenu iskustava i dobrih praksi, što bi rezultiralo snaženjem privredne saradnje i intenziviranjem ekonomskih odnosa.

Damjanović i Gandel su razgovarali i o mogućnostima unaprjeđenja bilatralne saradnje, a razmijenili su i stavove o temama od zajedničkog interesa i potencijalima za jačanje razvojne saradnje.

Na sastanku je zajednički konstatovano da Crne Gora i Slovačka imaju sadržajnu saradnju, tradicionalno partnerske odnose i redovan politički dijalog.

Damjanović je zahvalio na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Slovačka pruža evropskim integracijama Crne Gore, dok je Gandel kazao da je njegova zemlja spremna da nastavi da podstiče brži integracioni proces i ustupa institucionalna znanja kroz tehničku podršku, kako na političkom, tako i na ekspertskom nivou.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
n napredna_neregistrovani
03.11.2022. 10:06

Kad sam zadnji put bio u Slovackoj ( ima poodavno) Bratislavom su gacale guske i plovke

0
0