Abiznis

Oglasom fakultetski obrazovanu osobu bez precizirane oblasti, sa najmanje tri godine radnog iskustva

Raspisan konkurs: Željezara traži izvršnog direktora

EPCG Željezara objavila je javni konkursa za izvršnog direktora, nakon što je prije nešto više od mjesec sa ove pozicije smijenjen Đorđije Manojlović, a za vršiteljku dužnosti imenovana Radmila Jeretin.

Raspisan konkurs: Željezara traži izvršnog direktora Foto: Vlada/Instragram
PobjedaIzvor

Oglasom za četvorogodišnju poziciju traže fakultetski obrazovanu osobu bez precizirane oblasti, sa najmanje tri godine radnog iskustva. Navodi se da direktor ne može biti neko ko je osuđen za krivična djela protiv prava iz rada, intelektualne svojine, platnog prometa i privrednog poslovanja, imovine i službene dužnosti u roku od tri godine od dana pravosnažnosti presude. U taj period se, kako stoji u oglasu, ne uračunava vrijeme provedeno u zatvoru. Na oglas se takođe ne mogu prijaviti revizor ili lice koje je bilo angažovano u sprovođenju revizije u EPCG Željezari niti lice kojem je izrečena mjera zabrane obavljanja djelatnosti društva.

Osim diplome, dokaza o radnom iskustvu i ljekarskog uvjerenja, kandidati moraju dostaviti i uvjerenje da se protiv njih ne vodi krivični postupak, kao i biografiju i prijavu. Konkurs je otvoren 15 dana.

Željezara je bez čelnog čovjeka i u odboru direktora, jer je Maksim Vučinić zbog, kako je prijavio, verbalnog i fizičkog napada koji je doživio na zboru radnika, podnio ostavku na to mjesto. Radnici tvrde da verbalnog okršaja jeste bilo i to sa obje strane, ali negiraju da je bilo fizičkog. Prethodni predsjednik borda Marko Perunović je ljetos podnio ostavku nakon što je u medijima objavljeno da se kockao koristeći poslovnu platnu karticu, zbog čega je protiv njega podnijeta i krivična prijava.

Portal Analitika