Politika

"Njegova politička orjentacija ka prosrpskim i proruskim snagama jasna Vašingtonu"

Radulović o porukama Eskobara: Milatović detektovan kao problem u formiranju Vlade

Politička orjentacija predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića ka prosrpskim i proruskim snagama jasno je detektovana od strane zvaničnog Vašingtona, smatra predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović. Milatović je, navodi Radulović, detektovan kao problem u formiranju Vlade i poslata mu je jasna poruka da se od njega očekuje zaokret od proruskih i prosrpskih, ka proevropskim i prozapadnim snagama u Crnoj Gori.

Radulović o porukama Eskobara: Milatović detektovan kao problem u formiranju Vlade Foto: ASK
Antena MIzvor

Radulović je to kazao komentarišući najnovije poruke zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a Gabrijela Eskobara, koji je rekao da je uvjeren da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović razumio poruku koja mu je prenijeta u Njujorku, a to je da su Sjedinjene Američke Države vrlo jasne da žele da Vladu čine isključivo partije usredsređene na evropske integracije i posvećene NATO-u, koje dijele njihov stav u vezi sa Rusijom.

“Ovo je bila vrlo jasna poruka gospdina Eskobara Jakovu Milatoviću i političkim snagama sa kojima on trenutno komuncira. Jasno je ograničen i limitiran politički manevarski prostor za predsjednika Milatovića, a sa druge strane to je jasan znak da je njegova politička orjentacija ka prosrpskim i proruskim snagama jasno detektovana od strane zvaničnog Vašingtona”, kazao je Radulović za Antenu M.

To je ono što treba da nas zabrine, ali što je, kako kaže Radulović, očigledno zabrinulo i američku administraciju.

“Tako da su se odlučili da, na ovako snažan i neuobičajen način, javno saopšte šta se to očekuje u daljem ponašanju i političkim odlukama predsjednika Jakova Milatovića”, kaže Radulović.

Milatović je, smatra Radulović, detektovan kao problematično mjesto u političkoim životu Crne Gore.

“On je detektovan kao nosilac i pripadnik onih snaga koje imaju drugačije vrijednosne orjentacije u odnosu na to što su vrijednosti evropske i evroatlanske orjentacije”, navodi predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori i dodaje da je veoma bitno da je poruka bila eksplicitna, da je, kako kaže, detektovana tačka izvora problema u odnosu na formiranje vlade.

“Jakov Milatović je detektovan kao problem u formiranju Vlade i od njega se očekuje da pronađe pozitivno rešenje u veoma kratkom roku”, navodi Radulović.

On, takođe, smatra da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović ima iskristalisana dva puta. Jedan će, kaže Radulović, morati da izabere.

“Jedan put je onaj koji je do sada propagirao, put vrijednsti koje se najbolje prepoznaju u proruskim i prosrpskim subjektima u Crnoj Gori i put približavanja klerikalnim strukturama SPC. Drugi put je put prozapadne orjentacije, evropskih i evroatlanskih vrijednosti i vrijednosti koje se vežu za samostalnost Crne Gore i njenu nezavisnost od političkih uticaja Beograda i Moskve”, kaže Radulović dodajući da ostaje da se vidi da li će Milatović sa te pozicije nastaviti svoj politički angažman.

“Postoji mogućnost da će predsjednik Milatović racionalizovati svoju politiku i okrenuti se ka prozapadnim, evropskim vrijednostima. Zabrinjava to što predsjednik Milativić, osim dekleratvnih iskaza u vezi proevropskih i prozapadnih vrijednosti, do sada nije imao politički manevar koji bi išao u tom pravcu. Nažalost, on je, do sada, više išao na stranu onih političkih snaga koje kao centar odlučivanja i moći vide Beograd i Moskvu”, zaključio je Radulović.

Portal Analitika

Komentari (9)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
H Hunter6
21.09.2023. 15:19

Milenin Jadov, slucajni "predsednik" je doveden u sah mat poziciju. Greote. P.S. Kako ide putarski posao u Srbiji bre?

16
0
K Komenzi_bite_neregistrovani
21.09.2023. 13:45

Detektovan predsjednik CG kao problem? Zanimljivo kako je tebi dobro kad voliš da budeš zarobljen da ti neko drugi govori šta možeš a sta ne možeš da budeš poltron. A Milatoviću svaka čast neka da izjavu samo nema vlade ako srbi ne budi stožer u toj vladi . Posle toga nek se raspišu izbori ima Milatovic sam da osvoji 65%

1
40
A Ahaa_neregistrovani
21.09.2023. 15:12

@Komenzi_bite_neregistrovani I posle toga parizeru vuckov se Dps vraca na vlast 🤣🤣🤣🤣🤣🤣tika taka polako sekti dolazi kraj

15
0
D Deder_neregistrovani
23.09.2023. 10:38

@Komenzi_bite_neregistrovani...taj ti više ne bi dobio ni 10% glasova. Možda onih uvezenih iz Srbije/RS.Neko dobro napisa da bi "prošao i džak cementa da se takmičio sa Milom Đukanovićem". Čudan je ovaj narod: hoće nešto da promjeni, a ne zna što bi. Naučiće na svojoj koži.

1
0
L Lazo_neregistrovani
21.09.2023. 13:23

Najveca ja tragedija sto se svi istresaju na nama. Koja je razlika izmedju spijanja za ruse,amerikance,serbe,albance......spijun je spujun. Milatovica su mozda detektovali,ali Radulovica nisu morali,on se sam detekrovao.

3
54
d drobnjak_neregistrovani
21.09.2023. 13:52

@Lazo_neregistrovani Što bi ti śćeo da dobijamo donacije od zapada a da vodimo anti zapadnu politiku. (zapad bar priznaje našu nezavisnos' što :Srbiji i Rusiji nije u interesu a bogomi ni SPC)

30
1
A Ahaa_neregistrovani
21.09.2023. 15:15

@Lazo_neregistrovani Razlika je u tome sto se mi nalazimo na kontinentu zvan Evropa ili ti Evropski kontinent. Granicimo se za Evropskim zemljama a ne sa Rusijom i Kinom ili sa Japanom itd itd ,Jel ti sad jasnija razlika sektasu i parizeru Vuckov🤣🤣🤣🤣

11
2
H Hunter6
21.09.2023. 17:21

@Lazo_neregistrovani Lazo, Lazo, Vuckov parizer botu...opet mutis vodu, petljas sa ekvivalencijom i whataboutizmom, i ne bavis se temom. Tipicno "crBski". Ovdje se radi o zastiti Crne Gore od malignog srbijansko ruskog uticaja i totalnog urusavanja drzave, kao i SMISLA opstajanja drzave. Ali tesko je to Vuckovoj armiji parizer botova razumjeti...taj otrov ne samo da truje tjelo, nego i mozak i dusu.

7
0