Politika

Novinar i publicista o usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Radončić: Čiča Draža je, nakon Tita, poražen i od Mila

Crnogorski parlament usvojio je sinoć Rezoluciju kojom se osuđuje genocid u Srebrenici te je dužnosti razriješen ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić, koji je ranije javno negirao genocid.

Radončić: Čiča Draža je, nakon Tita, poražen i od Mila Foto: Foto: Pobjeda
Radiosarajevo.baIzvor

Odluka crnogorskog parlamenta izazvala je brojne reakcije, te je, s izuzetkom Srbije, snažno pozdravljena.

Šeki Radončić, poznati crnogorski novinar i publicista, te autor nagrađivanih dokumentarnih filmova, istakao je u razgovoru za Radiosarajevo.ba kako je usvajanjem Rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici i izglasavanjem smjene negatoru tog genocida, ministru Vladimiru Leposaviću, "pravi trijumf antifašističke, građanske i multietničke Crne Gore".

"I veliki poraz srpsko-crnogorskih četnika. Ujedno, to je pravi debakl velikosrpske politike u Crnoj Gori, čiji viđeni predstavnici, kao što vidimo, od avgustovskih izbora orgijaju po Crnoj Gori. Dileme nema: Čiča Draža Mihajlović je, nakon Tita, sada poražen i od Mila", kazao je Radončić.

On smatra da su historijske pobjede građanski orijentisanih stranaka i stranaka manjinskih naroda u Crnoj Gori "prijelomni trenutak povratka Crne Gore evropskim i zapadnim vrijednostima".

"One su i uvertira u prijevremene parlamentarne crnogorske izbore koji će se, po svemu sudeći, održati za nekoliko mjeseci, na kojima će definitivno biti poražena velikosrpska politika krvi i tla u Crnoj Gori, forsirana iz Beograda i Moskve", zaključio je Radončić.

Portal Analitika