Društvo

Stav

Povodom sumnjive diskreditacije profesora FCJK

Nadam se da će doći vrijeme kada će kolumnisti i novinari ove profilacije biti sposobni da prepoznaju ozbiljan javni prekršaj u tekstovima i izjavama direktora Agencije, koji ga diskredituju da uopšte bude u poziciji da određuje bilo kakve komisije za akreditaciju naše institucije

Povodom sumnjive diskreditacije profesora FCJK Foto: FCJK
Ethem Mandić
Ethem MandićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Tekst „Slučaj FCJK: Sumnjiva zvanja iz Srbije, plata iz budžeta Crne Gore“ ni jednim se svojim redom ni profesionalno, ni etički ne zadržava u granicama svoga neznanja. Neki bi rekli da u tom tekstu pišu poluistine, ali su to u stvari čitave laži, jer poluistine ne postoje.

Svi tekstovi, kolumne, naučni radovi, nagrade, knjige, časopisi, sve baze, sve pozitivne ocjene međunarodnih i nacionalnih agencija za evaluaciju programa i institucija koje smo dosad prošli, argumenti, ma ni sve znanje i iskustvo civilizovanog i kulturnog svijeta ne bi moglo promijeniti dogmatski i propagandistički diskurs, jer lakše je klonirati ovcu nego promijeniti pogrešno i krivo nasađeno mišljenje. „Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi“, iz razloga što namjera pomenutog teksta nije ni dobra, a ni istraživačka.

A vrijeme će nesumnjivo pokazati što smo mi radili i kakvu poziciju to zaslužuje u crnogorskom savremenom društvu, bez obzira na činjenicu što smo najmlađa naučnoobrazovna institucija u Crnoj Gori, što smo uprkos svim preprekama ipak za kratko vrijeme postigli veće naučne i obrazovne rezultate nego što su neke druge tokom višedecenijskog postojanja. I da je stvarni cilj pomenutog članka bio objektivno izvještavanje javnosti trebalo je napraviti neku komparativnu analizu.

Šistek: Mračne snage koje danas napadaju FCJK planski nastoje uništiti sve što nosi crnogorski predznak
2
Šistek: Mračne snage koje danas napadaju FCJK planski…
04.10.2023 12:03
Međunarodni komitet za očuvanje i razvoj FCJK: Odbrana istine o fakultetu pred zlim namjerama Vijesti
5
Međunarodni komitet za očuvanje i razvoj FCJK: Odbrana…
02.10.2023 13:03

Ako je ipak trebalo provjeravati da li neko radi bez naučnih i drugih referenci svoj posao, onda je možda trebalo provjeriti da nije to možda direktor Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja, koji s te pozicije sasvim neozbiljno, neprofesionalno i neprimjereno funkciji koju obavlja neprestano pokušava da prizemnim humorom ismijava jednu respektabilnu instituciju čiju (re)akreditaciju kao direktor Agencije treba da sprovede.

I nadam se da će doći vrijeme kada će kolumnisti i novinari ove profilacije biti sposobni da prepoznaju ozbiljan javni prekršaj u tekstovima i izjavama direktora Agencije, koji ga diskredituju da uopšte bude u poziciji da određuje bilo kakve komisije za akreditaciju naše institucije.

Nadam se da svi vide kako će, ukoliko ovi što nam konstantno prijete ukidanjem i raznim drugim totalitarnim oblicima tiranije uspiju u svojim očiglednim namjerama, nanijeti štetu ne samo nama na fakultetu, nego humanističkim naukama, obrazovanju, društvu i stanju demokratije u Crnoj Gori, kao tekovini civilizovanog, zapadnog svijeta. I o tome je možda valjalo pisati. A zašto o tome ne pišu i ne namjeravaju pisati, i to je već svima jasno.

A da se u ovom tekstu ne bih branio od neistine da imam samo „tri rada“ kojima sam se birao u zvanje, te da nemam i drugih referenci osim radova da obavljam svoj posao, evo su „apdejtovane“ biografije na sajtu FCJK, što je novinar, koji tvrdi da je guglao, već mogao provjeriti: (http://www.fcjk.me/ethem-mandic).

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Max_neregistrovani
04.10.2023. 21:36

Promijenite malo program znam mnogo Cringoraca, pravih, koji ve vole i ne korste nova slova.

0
0
G Gula_neregistrovani
04.10.2023. 16:17

A ovo je dakle Mandic, ko je Pipun?

3
0
I Izdajice_CG_neregistrovani
04.10.2023. 14:03

Ne znam uopšte zašto im se pravdate. Ovo je nasa zemlja i nas fakultet na kojem se izucava nas jezik. Ako im se ne svidja bek saviju rep i put pod noge

17
4
P Pipun_neregistrovani
04.10.2023. 13:48

Molim FCJK da ne koristi lik i djela Njegoša ka i njegove izreke,..... Iz dotičnog pravopisa i slovnih razlika proističe da je to ne koherentno i ne konsekventno.

5
19