Društvo

Popović: Moramo više raditi na promovisanju razumijevanja i suzbijanju predrasuda

Uoči Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, želim naglasiti značaj inkluzivnog društva koje pruža jednake šanse svima kako bi naša zajednica bila mjesto u kojem se različitosti slave i poštuju, omogućavajući svima da doprinesu izgradnji bolje budućnosti, poručila je potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović. 

Popović: Moramo više raditi na promovisanju razumijevanja i suzbijanju predrasuda Foto: Skupština CG
Portal AnalitikaIzvor

Skupština je, kako navodu, predana podršci inkluzivnim politikama i radu na unaprjeđenju pristupačnosti kako bi osigurali da nijedan građanin ne bude marginalizovan.

"Radimo zajedno kako bismo osigurali da zakoni i politike reflektuju stvarne potrebe osoba sa invaliditetom, gradeći temelje za održivo, pravedno i saosjećajno društvo. Takođe, želim naglasiti važnost edukacije i podizanja svijesti o pitanjima vezanim za osobe sa invaliditetom. Moramo više raditi na promovisanju razumijevanja, suzbijanju predrasuda i stvaranju okoline u kojoj se svaki građanin cijeni i unaprijediti mogućnost zapošljavanja osoba sa invaliditetom kako bismo omogućili njihovu punu participaciju u ekonomskom životu zajednice", kaže Popović.

Edukacija i inkluzija na radnom mjestu ključni su, dodaje, za izgradnju održivog društva koje cijeni i podržava različitosti.

"Neka današnji dan bude podsjećanje na našu odgovornost da stvaramo sredinu u kojoj svi pojedinci, bez obzira na svoje sposobnosti, mogu ostvariti svoj puni potencijal i da naša predanost danas bude odraz dugoročne vizije, društva u kojem svaka osoba ima jednake šanse i prilike", zaključuje Popović. 

Portal Analitika