Društvo

Ogoljene slabosti sistema

Polović: Nismo dovoljno ispratili izazove sajber bezbjednosti

Sajber napad na vladinu infrastrukturu ogolio je slabosti sistema. Nemogućnost sprovođenja javnih nabavki usporila je mnogo toga i vratilo nas nekoliko koraka unazad, ali i otkrilo nove izazove i potrebe, kazao je, u emisiji "Dobro jutro Crna Goro", Dušan Polović iz Ministarstva javne prave.

Polović: Nismo dovoljno ispratili izazove sajber bezbjednosti Foto: prinscreen
RTCGIzvor

"Proces sajber bezbjednosti i uspostavljanje jake digitalne infrastrukture preduslov je za proces digitalizacije. Možda nam je (sajber napad) i pomogao da vidimo nešto što je takođe jako bitno", kazao je Polović.

On je kazao da nismo dovoljno ispratili izazove sajber bezbjednosti, u tehnološkom, operativnom, organizacacinom, a ponajviše u finansijskom smislu.

"Radi se o finansijski veoma zahtjevnim procesima koji zahtijevaju angažman ljudi sa specijalnim znanjima, njihovu konstantnu i kontinuiranu edukaciju,a uz sve to, raspolaganje sa najsavremenijim tehnološkim alatima i platfomrama i ulaganjima u računarsku opremu, odnsoo u serversku infrastrukturu", rekao je Polović.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
a antivirus_neregistrovani
05.12.2022. 10:27

Najbolja zastita CG je sto je potpuno neinteresantna . Eto jedino taj pionirski tiim anonimusa sa Kube kad se uci .

1
0