"Sve dok Iranke ne budu slobodne, bićemo uz vas“

Odsjekla kosu za govornicom Evropskog parlamenta u znak solidarnosti sa Irankama

Švedska poslanica u Evropskom parlamentu Abir el Sahani, koja je rođena u Iraku, odsjekla je svoju kosu za govornicom Evropskog parlamenta, u znak solidarnosti sa demonstracijama protiv vlasti u Iranu, koje su pokrenute kada je Mahsa Amini (22) preminula u pritvoru policije za moral.

Odsjekla kosu za govornicom Evropskog parlamenta u znak solidarnosti sa Irankama Foto: European Union/Handout via Reuters
N1Izvor

„Sve dok Iran ne bude slobodan, naš bijes će biti jači od bijesa onih koji vrše represiju. Sve dok Iranke ne budu slobodne, bićemo uz vas“, rekla je Sahani za govornicom parlamenta u Strazburu.

Ona je potom uzela makaze, rekla na kurdskom jeziku „žena, život, sloboda“ i odsjekla kosu vezanu u rep.

Poznate francuske glumice, među kojima su Žilijet Binoš i Izabel Iper, takođe su odsjekle kosu kao znak protesta zbog smrti Amini, koja je uhapšena u Teheranu 13. septembra jer je nosila „neprikladnu odjeću“.

Iranske vjerske vođe suočene su sa protestima širom zemlje nakon njene smrti, a demonstracije su održane i u Londonu, Parizu, Rimu i Madridu u solidarnosti sa iranskim demonstrantima.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G GlobalYYY_neregistrovani
10.10.2022. 07:38

Da ,da zapad želi još preostalu staru Civikizaciju PERSIJU staviti pod njihovu kontrolu zajedno sa Jevrejima,sve druge su podčinili njima i njihovim Paganskim uticajem na zdravu vjeru,naciju tradiciju,familiju.....

2
4
Ć ĆaoAmerika_neregistrovani
05.10.2022. 14:43

Ova kida kosu a Bajden teokratskom režimu Irana puni kase za jeftinu naftu. Onda tu istu naftu prodaje Nijemcima za velike pinrze. Napravi senilas haos u ekonomiji svjeta.

2
10