Kolaž

Niz izvrsnih radova: Crno-bijela fotografija i dalje je u modi (FOTO)

Kako tehnologija napreduje, tako su i fotografska takmičenja sve raznovrsnija. No, uprkos tome, opstaju i stari, dobro poznati stilovi – a da je tako, potvrđuju i Mono nagrade.

Niz izvrsnih radova: Crno-bijela fotografija i dalje je u modi (FOTO) Foto: Mono Awards
Portal AnalitikaIzvor

U pitanju je godišnje takmičenje otvoreno za crno-bijele fotografije, nastale u Australiji, na Novom Zelandu i Indiji. Ove godine je, pritom, među nagrađenim radovima niz izuzetnih, poput one Tonija Serneka, nastale u Radžastanu u Indiji (glavna ilustracija).

Jedno od priznanja pripalo je i Janušu Molinskom, za fotografiju nastalu na plaži u Nusi u Australiji.

Fantastičan večernji momenat svojim je aparatom zabilježio Lorens Čan.

U Tihom okeanu česte su ture koje nude posmatranje kitova, a na jednoj je bio Entoni Braun, koji je tom prilikom ovjekovječio krajnje živopisan trenutak.

Fotografiju neba iznad Sidneja obasjanog vatrometom, ali i posmatrača te predstave, napravio je fotograf Teri Deli.

Ima i crno-bijelih radova nastalih iz drona. Jedan takav djelo je Pola Evansa, koji je iz ptičje perspektive prikazao irigacioni sistem na njivama u ruralnom Novom Južnom Velsu.

Kada su u pitanju portreti, posebno se izdvaja Marija Poli Katmor, aboridžinska aktivistkinja iz Kvinslenda. Nju je fotografisala Džesika Hromas.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.