Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Nikolić: Podnijećemo krivičnu prijavu protiv MUP-a ako ne pokrene postupak oduzimanja državljanstva Mandiću

"Funkciju predsjednika parlamenta koristi da unižava Crnu Goru"

Nikolić: Podnijećemo krivičnu prijavu protiv MUP-a ako ne pokrene postupak oduzimanja državljanstva Mandiću

Očekujemo od MUP da po službenoj dužnosti pokrene postupak za oduzimanje crnogorskog državljanstva Andriji Mandiću, imajući u vidu da je po sopstvenom javnom priznanju državljanstvo Srbije stekao nakon juna 2006. čime po sili zakona gubi crnogorsko državljanstvo, kazao je šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić gostujući u emisiji Link na Javnom servisu.

Nikolić: Podnijećemo krivičnu prijavu protiv MUP-a ako ne pokrene postupak oduzimanja državljanstva Mandiću Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Nikolić je najavio da će u slučaju da MUP ne postupi u skladu sa odredbama Zakona o državljanstvu, Demokratska partija socijalista podnijeti krivičnu prijavu protiv tog državnog organa.

Takođe, šef Kluba poslanika DPS-a kaže da Andrija Mandić, da se parlamentarna većina pridržavala zakona nikada i ne bi mogao biti izabran za predsjednika Skupštine.

„On funkciju predsjednika parlamenta koristi da unižava Crnu Goru da joj isisava državni suverenitet. Da ne govorimo o posjeti izbornom štabu SNS-a, čestitkama povodom neustavnog dana Republike Srpske čime je narušio suverenitet BiH, pa sve do uvođenja narodne zastave Republike Srbije u kabinet prilikom prijema mitropolita Joanikija“, kazao Nikolić.

Sve su to, kako je rekao Nikolić, posljedice, jer imamo na funkciji čovjeka koji kako ističe Nikolić otvoreno radi za interese druge države.

„Svi se unutar parlamentarne većine prave ludi da to ne vide”, kazao je Nikolić, ne precizirajući kada će inicijativa biti podnesena.

On je saopštio i da postoji dovoljno razloga da se i dio parlamentarne većine pridruži njihovom zahtjevu za smjenu Mandića.

„Svakako pregršt je i razloga da se za tu inicijativu glasa“, kazao je Nikolić.

Portal Analitika