Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Nikolić i Rakočević sa Piculom: Naredna sjednica Skupštine pokazaće da li u CG postoji politički kapacitet za poštovanje Ustava

Nikolić i Rakočević sa Piculom: Naredna sjednica Skupštine pokazaće da li u CG postoji politički kapacitet za poštovanje Ustava

Predstojeća sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se ponovo glasati o izmjenama i dopunama Zakona o Predsjedniku i izboru sudija Ustavnog suda, treba da pokaže da li među političkim partijama u Crnoj Gori postoje kapaciteti za poštovanje Ustava i deblokadu institucija, zajednička je ocjena poslanika i članova Predsjedništva DPS-a Andrije Nikolića i Nikole Rakočevića sa izvjestiocem Evropskog Parlamenta za Crnu Goru Toninom Piculom.

Nikolić i Rakočević sa Piculom: Naredna sjednica Skupštine pokazaće da li u CG postoji politički kapacitet za poštovanje Ustava Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

Poslanici Nikolić i Rakočević saglasili su se sa izvjestiocem EP za Crnu Goru, da je za pozitivne pomake na planu dalje integracije države u EU, presudno važno da proevropske političke partije nađu interes za kompromisom.

Oni su sa izvjestiocem EP za Crnu Goru razmijenili mišljenja i o ozbiljno promijenjenim geopolitičkim okolnostima u kojima živimo, gdje, kako su zaključili, zacrtani evroatlantski smjer Crne Gore ne smije biti doveden u pitanje.

Odgovarajući na upozorenja Rakočevića i Nikolića o opasnosti od dalje erozije institucija u slučaju potencijalnog uključivanja zemlje u Vučićevu inicijativu Otvoreni Balkan, Picula je zaključio kako je projekat Otvorenog Balkana na putu da (p)ostane irelevantan, te da Crna Gora ne treba puno da očekuje od te inicijative, posebno nakon što je EU dala novi vjetar u leđa Berlinskom procesu.

 

Picula: Ne postoji velika mogućnost da se nastavi mandat ove Skupštine
0
Picula: Ne postoji velika mogućnost da se nastavi mandat…
05.12.2022 16:40
Adžić - Picula: Podrška EU Crnoj Gori neupitna
2
Adžić - Picula: Podrška EU Crnoj Gori neupitna
05.12.2022 15:50

 


Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.