Politika

Sastanak u Briselu

Adžić - Picula: Podrška EU Crnoj Gori neupitna

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić sastao se danas u Briselu sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru, Toninom Piculom.

Adžić - Picula: Podrška EU Crnoj Gori neupitna Foto: MUP
Portal AnalitikaIzvor

Tokom razgovora izvjestilac Picula kazao je da je kriza u Ukrajini obnovila značajnije interesovanje unutar EU za dalja proširenja, te da Crna Gora treba da iskoristi narednih godinu dana i intenzivira reformske aktivnosti ka što skorijem članstvu u EU.

S tim u vezi, pohvalio je i posjetu Adžića Ukrajini, kojom jepokazao da zvanična Crna Gora baštini EU vrijednosti i slijedi EU politike.

Susret je bio prilika i za razgovor o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, gdje su se sagovornici usaglasili da je Crna Gora lider kada su u pitanju evropske integracije, ali da odgovornim pristupom treba rješavati probleme deblokade institucija, te da je podrška EU Crnoj Gori neupitna.

Izvjestilac Picula se osvrnuo na preporuke Evropskog parlamenta, iz kojih se, kako je rekao, vidi da Crna Gora i njeni građani i prije ulaska u EU moraju osjetiti benefite članstva.

Adžić je naglasio da je Vlada Crne Gore spremna da pravi kompromise kako bi ubrzala evropski put, ali nije spremna na kompromise sa kriminalom. 

Na kraju Adžić se zahvalio na podršci koju izvjestilac Picula u kontinuitetu pruža Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji i izrazio očekivanje da će ona biti još intenzivnija u budućem periodu.

Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
B Belveder_neregistrovani
05.12.2022. 18:10

G.Picula ne vjerujte ovom Dritanovom i Vučićevom potrčku. Sve što kaže je ,pojela maca"..

8
0
m marko_neregistrovani
05.12.2022. 18:02

A nasmij se Fićo, nije fotelja sve u životu.

4
0
L Liberali_neregistrovani
05.12.2022. 17:14

Poštujem Vašu profesionalnost , ali sa fašistima, izdajnicima, bitangama, fašističkom sektom Srbijanske crkve moramo samo jako!!! Zato puštajte komentare jer njih ne možete uvrijediti, jer su govna.

8
0
D Drago_neregistrovani
05.12.2022. 15:51

E ovi 2 godine šetaju puna im je usta EU a ništa nisu radili samo lazu, samo meni nije jasno ovi iz EU ne vide da su lazovi što ih zovu troše od naroda pare da im g....a vide put

12
1
s susjedHR
05.12.2022. 15:17

🇭🇷🇪🇺💝🇲🇪

10
1