Zanimljivosti

Na tržište stiže novi Porsche: U toku testiranje

Neposredno prije lansiranja na tržište, nova Panamera prolazi kroz završne testove podešavanja. U i oko Barselone, inženjeri provjeravaju konačne detalje i završne detalje nove generacije modela.

Na tržište stiže novi Porsche: U toku testiranje Foto: Porsche
B92Izvor

U ovom trenutku, sportska limuzina je već završila većinu test procedure.

Sportski automobil sa četiri vrata dokazao je svoj kvalitet na četiri kontinenta. Testiranje je održano u SAD-u, na primjer, kako bi se provjerile performanse pogona na velikim visinama s niskim nivoom kiseonika ili kako bi se provjerile performanse sistema za hlađenje motora i klima uređaja na ekstremnim vrućinama.

U Skandinaviji je Panamera vozila pod ekstremno hladnim uslovima, u Južnoj Africi je savladala izazovne uslove na putu, a u Aziji visoka vlažnost i sati saobraćaja u megapolisima predstavljaju veoma posebne izazove za kompletan paket.

"Intenzivno testiramo svako novo vozilo kako bismo ispunili naše zahtjeve i, prije svega, zahtjeve naših kupaca širom svijeta", kaže šef testiranja Marsel Heneman i dodaje:

"Mjerilo su uvijek razvojni ciljevi definisani u specifikacijama. Nova Panamera stoga mora da zasija ovdje i sada, posebno u pogledu performansi, udobnosti i akustike."

Nova Panamera sada je sa četiri e-hibrid varijante.

U Porscheu su optimalne performanse neodvojiva karakteristika pravog pogona. Sa promjenom modela, Panamera dobija fundamentalno obnovljenu paletu motora sa savremenim fokusom na održivu vožnju i efikasnost.

"Nakon što smo već izveli tri e-hibrida na tržište za drugu generaciju Panamere, ponudićemo i četvrti plug-in hibrid u novoj Panameri. Na ovaj način odgovaramo na ogromnu potražnju naših kupaca. U nekim zemljama, udio e-hibrida u Panameri je skoro 100 posto. Novi derivat je model visokih performansi koji se savršeno uklapa u svestranu liniju", najavljuje dr Tomas Frimut, šef serije Panamera.

"Povećavamo električne performanse Panamere u svim e-hibridnim modelima u području dinamike vožnje i u važnim disciplinama električnog dometa i brzine punjenja. U našim testovima, novi automobil možemo voziti do 70 posto više isključivo električnom energijom nego sa prethodnikom", rekao je on.

Tokom test vožnji, nova Panamera se podvrgava završnim detaljima prije svjetske premijere. Porsche predstavlja treću generaciju sportskog automobila sa četvoro vrata u okviru festivala Icons of Porsche u Dubaiju 24. novembra 2023. Nova Panamera biće izložena posjetiocima festivala 25. i 26. novembra 2023. godine.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.