Poljoprivreda

Sjutra nove radionice za promociju IPARD javnog poziva

MPŠV: Cilj da se poljoprivrednim proizvođačima detaljnije pojasne uslovi i kriterijumi

Radionicama održanim u Nikšiću, Danilovgradu, Tuzima i Zeti, započeta je info – kampanja o IPARD PETOM javnom pozivu koji će biti objavljen 15. maja i trajati do 15. juna 2023. godine, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

MPŠV: Cilj da se poljoprivrednim proizvođačima detaljnije pojasne uslovi i kriterijumi Foto: MPŠV
Portal AnalitikaIzvor

"Cilj radionica, prije same objave javnog poziva, je da se poljoprivrednim proizvođačima na terenu, u direktnoj komunikaciji, detaljnije pojasne mogućnosti podrške, uslovi i kriterijumi za prijavljivanje na javni poziv, kako bi se što više poljoprivrednika uspješno prijavilo i iskoristilo veliku šansu za unapređenje proizvodnje i rast konkuretnosti", navode iz MPŠV. 

Tokom prezentacije, kako navode iz MPŠV, naglašeno je da kroz ovaj poziv IPARD sredstva mogu dobiti proizvođači iz svih sektora koji su dominantno zastupljeni u poljoprivredi Crne Gore, isključivo za nabavku opreme i mehanizacije.

"Kroz IPARD podršku za primarnu poljoprivrednu proizvodnju poljoprivredni proizvođači mogu konkurisati sa projektima, čiji prihvatljivi troškovi iznose od 10.000 do 500.000 eura, sa bespovratnom podrškom do 60% prihvatljivih troškova. Za mlade farmere, ispod 40 godina, podrška je 65%, dok je za one koji realizuju investicije u planinskom području iznad 600 metara nadmorske visine podrška 70% prihvatljive investicije, tako za investicije do 500.000 mogu dobiti podršku i do 350.000 eura", navode u saopštenju. 

Za sjutra najavljuju nove radionice za promociju IPARD javnog poziva

"Poljoprivredni proizvođači i svi zainteresovani sa područja opština Herceg Novi, Kotor, Kolašin i Mojkovac, biće u prilici da se u ponedjeljak, 8. maja detaljnije upoznaju sa mogućnostima bespovratne podrške i uslovima za prijavljivanje na javni poziv. Prezentacije će se održati u Herceg Novom, u skupštinskoj sali Opštine, sa početkom u 10:00 sati, u Kotoru, u Multimedijalnoj sali kulturnog centra Nikole Đurkovića, sa početkom u 14:00 sati", navode u saopštenju. 

Najavljuju u radionicu u ponedjeljak u Kolašinu, u Centru za kulturu, sa početkom u 10:00 sati i u Mojkovcu, u skupštinskoj sali Opštine, sa početkom u 13:00 časova. 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.