Region

Poručio nakon glasanja

Milanović: Dogovor sa svima koji žele Hrvatsku u kojoj se ne krade

Predsjednik Hrvatske i kandidat za premijera opozicione Socijaldemokratske partije (SDP) Zoran Milanović izjavio je danas da poslije parlamentarnih izbora očekuje dogovor sa svima koji žele Hrvatsku u kojoj se ne krade.

Milanović: Dogovor sa svima koji žele Hrvatsku u kojoj se ne krade Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
AgencijeIzvor

"Očekujem razgovore i dogovore sa svima koji žele Hrvatsku u kojoj se ne krade, ne pljačka, ne sluđuju ljudi, ne dovodi na silu na čelo Državnog tužilaštva Hrvatske one koji ne poštuju ni saobraćajne propise, a kamoli krivične propise i propise o nezavisnosti pravosuđa", rekao je Milanović novinarima pošto je, zajedno sa suprugom, glasao na biračkom mjestu u Zagrebu.

On je optužio premijera i kandidata za novi mandat iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andreja Plenkovića, za kršenje izborne tišine rekavši da ni danas nije odolio da "divlja i priča gluposti o kršenju ustava i poštovanju zakona".

"Sanitarni kordon koji treba sagraditi i iskopati oko Plenkovića je on ustvari iskopao sam i tako nam uštedio, sam se ogradio od svih i iskopao kanalčinu", rekao je Milanović o Plenkoviću.

On je rekao da je od izbora za predsjednika Hrvatske, prije četiri godine, radio sve da sačuva nezavisnost, ali da je njegov istup "reakcija na divljaštvo".

"Kad imaš posla s nasilnicima i divljacima koji zloupotrebljavaju svoju poziciju pečata, jer imaju pečat u datom trenutku, onda se moraš ponašati ovako, moraš na mišiće, a i to znam", kazao je predsjednik države.

On je ocijenio da će HDZ dobiti dosta glasova, ali je izrazio uvjerenje da će "slobodna Hrvatska dobiti više".

"Moraće se zatomiti neke razlike i probati da se spasi i zašti zemlja…od takvih nasilnika koji su svi došli iz neke sumnjive priče", rekao je Milanović o Plenkovićevom HDZ.

Dodao je da će to što je odlučio da parlamentarni izbori budu u sredu, umjesto uobičajeno u nedjelju, doprinijeti većoj izlaznosti. Dodao je da je srijeda bila isključivo njegova ideja i način da motiviše ljude da izađu na birališta, jer ih, kako je rekao, HDZ motiviše da ostanu kod kuće "osim onih koji glasaju za tu stranku".

Portal Analitika