Društvo

Odluka Upravnog odbora Univerziteta

Lutovac imenovan za vršioca funkcije dekana Elektrotehničkog fakulteta

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) imenovao je novog vršioca funkcije dekana Elektrotehničkog fakulteta Budimira Lutovca, saopšteno je iz te obrazovne institucije.

Lutovac imenovan za vršioca funkcije dekana Elektrotehničkog fakulteta Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Lutovac će, kako su kazali, funkciju obavljati do izbora dekana tog fakulteta u skladu sa predviđenom zakonskom procedurom.

"Prof. Lutovac je imenovan na prijedlog rektora prof. dr Vladimira Božovićabudući da je, kako je navedeno u dopisu koji je upućen Upravnom odboru UCG, dosadašnji vršilac funkcije ETF-a prof. d rMiloš Daković podnio ostavku na tu funkciju iz ličnih razloga", naveli su iz UCG-a.

Lutovac je redovni profesor Elektrotehničkog fakulteta i do sada je obavljao funkciju rukovodioca studijskog programa Elektronika, telekomunikacije i računari. Angažovan je u nastavi na Univerzitetu Crne Gore od 1996. godine, a oblast naučnog interesovanja su mu simbolička analiza i sinteza električnih (mikrotalasnih) kola i digitalnih filtara, vještačke neuronske mreže ifuzzylogika.

"Na sjednici su verifikovani mandati novim članovima UO mr Nikoli Zečeviću koji će u narednom periodu istupati u svojstvu predstavnika osnivača u UO UCG i Filipu Vujoviću koji će biti jedan od predstavnika studenata u upravljačkom tijelu UCG. Takođe, pokrenut je i postupak za izbor novog rektora za mandatni period 2024-2027. godine", dodaje se u saopštenju.

Upravni odbor UCG-a je, kako je saopšteno, na današnjoj sjednici dao i saglasnost za oslobađanje od plaćanja naknade za studiranje studenata sa invaliditetom na osnovu spiska dostavljenog od strane Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore, ali je i usvojio odluku o utvrđivanju visine školarine za studente doktorskih studija iz reda zaposlenih na Univerzitetu Crne Gore u svojstvu administracije.

"Pravo na oslobađanje dijela plaćanja naknade za studiranje po ovoj odluci ostvaruje administrativno-tehničko osoblje u radnom odnosu na Univerzitetu Crne Gore i iznosi 1/3 od visine naknade na doktorskim studijima po semstru", piše u saopštenju Univerziteta.

Portal Analitika