Politika

Kovačević: Zagovornici anti NATO su uvidjeli svoje greške i sada zastupaju suprotne stavove

Drago mi je da vidim određene bivše tvrde zagovornike anti NATO stavova i neutralnosti, da su uvidjeli svoje greške i sada zastupaju sasvim suprotne stavove, poručio je izvršni koordinator asocijacije mladih GI ,,21.maj”, Malik Kovačević. 

Kovačević: Zagovornici anti NATO su uvidjeli svoje greške i sada zastupaju suprotne stavove Foto: Gradski portal
Portal AnalitikaIzvor

“Na današnji dan prije šest godina, Crna Gora je postala punopravna članica najvećeg svjetskog vojnog i političkog saveza. Tada smo utvrdili naše granice i ušli u sistem kolektivne odbrane koji štiti naše spoljne granice prema principu da je napad na jednu članicu, napad na cjelokupni NATO savez”, podsjetio je Kovačević.

Ističe da je tada ispunjen jedan od dva najvažnija spoljnopolitička cilja.

“Drugi cilj je EU čiji dio još nijesmo postali ne samo zbog zamora i neprincipijelnosti same Unije već i zbog naših unutrašnjih grešaka i slabosti. Period od šest godina je više nego optimalan da se sagledaju svi rezultati i benefiti članstva, ali i propuštene prilike koje nam to članstvo nudi, posebno u dijelu borbe protiv korupucije i kriminala, kao i uspostave pravne države. Baš zbog toga i zbog lošeg vladanja kako stare vlasti , koja nas je uvela u NATO , tako i sadašnje vlasti koja vlada gore i neodgovornije od stare , nijesmo iskoristili sve ono što nam NATO nudi i zato još nijesmo dio EU”, rekao je Kovačević.

On ističe da se sa pitanjem članstva mnogo manipulisalo i ono se politizovalo.

"Međutim drago mi je da vidim određene bivše tvrde zagovornike anti NATO stavova i neutralnosti , da su uviđeli svoje greške i sada zastupaju sasvim suprotne stavove", zaključio je Kovačević. 

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
s sičija_neregistrovani
05.06.2023. 16:12

Ma, nijesu oni "uvidjeli greške", no radi glasača pričaju priču koja zapravo, njima i ne odgovara jer bi da nas "isporuče" Srbijici. To što oni govore da su za EU je samo njihova lažljiva mantra u koju ne treba vjerovati.

4
0
n nikad1_2_3____neregistrovani
05.06.2023. 15:10

Smiješna GI 21.maj. I vi, kao i oni koje kritikujete, kasnite jedno 10 godina za realnošću. Doduše, Milović i duže.

4
0
R RadeMikoLjubo_neregistrovani
05.06.2023. 14:40

Okle ovima snage da mlate svaki dan po tri puta uprazno?

2
5