Društvo

„Na najbolji način pokazali kako se akademski zalagati za jezičku, književnu i kulturnu vlastitost“

Kodrić: FCJK je institucija od ključne važnosti za savremenu, evropsku i demokratsku Crnu Goru

Povodom najnovijih napada na Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK), ovoga puta u vidu propagandnog teksta u Vijestima, brojnim porukama podrške visokoškolskoj ustanovi sa Cetinja pridružio se i profesor Univerziteta u Sarajevu prof. dr Sanjin Kodrić.

Kodrić: FCJK je institucija od ključne važnosti za savremenu, evropsku i demokratsku Crnu Goru Foto: sanjinkodric.ba
Autor
NBAutor
Portal AnalitikaIzvor

„FCJK je temeljna institucija montenegristike kao naučne discipline – ključni afirmator i promotor crnogorskog jezika, književnosti i kulture kako u Crnoj Gori, tako i u međunarodnom kontekstu“, istakao je Kodrić u izjavi za Portal Analitika.

To je, naglašava, institucija koja je na najbolji način pokazala kako se akademski zalagati za jezičku, književnu i kulturnu vlastitost, uz istovremeno puno uvažavanje jezičkog, književnog i kulturnog identiteta drugih.

„Institucija od ključne važnosti za savremenu, evropsku i demokratsku Crnu Goru“, poručio je Kodrić.

Kapović o novom napadu na FCJK: Bijednim birokratskim spletkarenjem uništavaju jedinu vrijednu društveno-humanističku ustanovu u Crnoj Gori
4
Kapović o novom napadu na FCJK: Bijednim birokratskim…
02.10.2023 13:30
 
Međunarodni komitet za očuvanje i razvoj FCJK: Odbrana istine o fakultetu pred zlim namjerama Vijesti
5
Međunarodni komitet za očuvanje i razvoj FCJK: Odbrana…
02.10.2023 13:03

 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Suvereni_neregistrovani
03.10.2023. 10:39

Radi istine... Na popisu u Kuce 1981, po arhivu, izjasnilo se, pisalo se : Crnogoraca, 2005 gradjana, Srba, 17 gradjana, Albanaca, 266 gradjana, Muslimana, 26 gradjana, Jugoslovena, 79 gradjana... E, sad se pisite da ste vanzemaljci...

3
1