Crna hronika

Knežević: Pojavio se "Sinđelić 2" u slučaju za državni udar, tužilaštvo planira da nakon oslobađajuće presude uloži žalbu

Kako je rekao, Protić smatra da sud treba da sasluša novog svjedoka

Knežević: Pojavio se "Sinđelić 2" u slučaju za državni udar, tužilaštvo planira da nakon oslobađajuće presude uloži žalbu Foto: Antena m
Antena MIzvor

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević na konferenciji za medije je saopštio da su završne riječi u slučaju za državni udar bile predviđene za 13. i 14. maj, ali kako kaže, postupajući tužilac Jelena Protić odugovlači postupak.

Kako je kazao, saopšteno im je da se Protić razboljela te da nije u stanju da održi završnu riječ.

"Bilo je slučajeva da optuženi pokušavaju prolongirati postupak i udaljiti se od davanja završne riječi. Ali tužilaštvo odugovlači postupak konkretno Jelena Protić, to nije nikad zabilježeno", kazao je on.

Dodao je i da se pojavio novi svjedok.

"Taj novi Saša Sinđelić se nalazi u Spužu i čeka ekstradicioni pritvor zbog ubistava i saopštava tužilaštvu da ima nove informacije o državnom udaru. Niko tog novog Sinđelica kao ni starog nije upoznao. Saslušavaju ga u februaru u Spužu o tome da ima nove dokaze u postupku i ako nama redovno traju sudski postupci", kazao je on.

Kako je rekao, Protić smatra da sud treba da sasluša novog svjedoka.

"Sud je odbio taj predlog ali je ovim jasno da specijalno tužilaštvo pokušava da stvori elemente za žalbu u slučaju oslobađajuće presude. Želimo da pitamo Markovića i Novovića da li su upoznati sa postupanjem Jelene Protić i njenim metodama pronalaska novih svjedoka", pita Knežević.

On je dodao i da zna ime čovjeka, ali da ga neće saopštiti, te poziva tužilaštvo da ga saopšti.

"Suština je da tužilaštvo planira da nakon oslobađajuće presude da uloži žalbu tako što će da ubaci u igru Sinđelića br2", zaključio je Knežević.

Portal Analitika