Svijet

Klint Istvud zaprijetio klanjem Obami na Republikanskoj konvenciji

Izvor

Istvud je bio jedini govornik na četvorodnevnoj konvenciji koji nije čitao sa "idiota", već je vodio zamišljeni razgovor sa stolicom u kojoj je publika trebalo da zamisli da u njoj sjedi Obama.

- Šta je sa obećanjima koja si dao? Šta kažeš na to? Znam da su čak i neki ljudi u tvojoj partiji razočarani što nisi zatvorio Gvantanamo - pitao je Istvud praznu stolicu.

U jednom trenutku "debata" sa Obamom postala je žestoka, prenosi Blic.

- Šta ti meni da ućutim? - viknuo je glumac koji je 70-ih godina tumačio ulogu policijskog inspektora Harija Kalahana, u koju se očigledno ponovo unio.

On je potom pričao o Opri Vinfri, ratovima u Iraku i Avganistanu i advokatima. Istvud je kazao da Obama nije uspio da ispuni data obećanja i da je vrijeme da Romni i njegov potpredsjednički kandidat Pol Rajan preuzmu vođstvo.

- Kada neko ne radi svoj posao, morate da ga sklonite - rekao je Istvud i prevukao prstom preko vrata, upućujući time poruku Obami.

Ovakvo Istvudovo ponašanje moglo bi da ima negativne posljedice po Romnija, koji je sinoć u emotivnom govoru prihvatio republikansku nominaciju na konvenciji koja je sve do izlaska "Prljavog Harija" na scenu tekla u savršenom tonu.

Portal Analitika