Kultura

Predstaviće četiri kompozicije

U zagrljaju: KIC pop hor na međunarodnom muzičkom događaju u Konjicu

Podgorički KIC pop hor učestvovaće u subotu, 10. juna na velikom međunarodnom koncertu horova pod nazivom “U zagrljaju”, u kino-sali Narodnog univerziteta u Konjicu (BiH) na poziv udruženja La Viva Balkan i Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu, kao i Muzičkog centra Rezonanca.

U zagrljaju: KIC pop hor na međunarodnom muzičkom događaju u Konjicu Foto: KIC Podgorica
Portal AnalitikaIzvor

Dirigentica KIC pop hora Zoja Đurović ističe da su prethodnih sedmica probe bile intenzivne, te da će se Podgoričani predstaviti sa četiri kompozicije, akapela izvodeći: Oj đevojko drugarice, Konjuh planinom, Crnom Gorom i Grudi balkanske. Ona očekuje odlično izvođenje, puno aplauza kao i lijepo druženje sa horistima iz regiona i domaćinima iz Konjica.

“KIC pop hor iz Podgorice, pridružio se horovima iz BiH, Srbije i Hrvatske, koji su još 2011. pod zajedničkim nazivom ‘’La Viva Balkan’’ potpisali Memorandum o saradnji sa horovima iz Francuske, te do korone, razmjenjivali koncerte i turneje” rekla je menadžerka hora Snežana Burzan Vuksanović.

Njihova osnovna poveznica, kako navodi, je prepjevana Deklaracija o ljudskim pravima, a izvođena je prethodnih godina na brojnim koncertima u Francuskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

“Novim Memorandumom o saradnji, asocijaciji ‘’La Viva Balkan’’, uz već postojeće, pridružena je i Crna Gora”, naglašava Burzan Vuksanović.

Na kraju, dodaje, da KIC pop hor koji već duže od šest godina radi pod okriljem NVU Kutak, najavljuje i sljedeći nastup, u subotu 17. juna u podne na Tjentištu, kada će koncertom „Bez dileme – antifašizam“ obogatiti veliku proslavu jubileja – 80 godina slavne bitke na Sutjesci.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.