Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Inspekcija za tri dana registrovala 29 nepravilnosi: Izdata 34 prekršajna naloga zbog nelegalne eksploatacije šuma

Podnijeta i jedna krivična prijava

Inspekcija za tri dana registrovala 29 nepravilnosi: Izdata 34 prekršajna naloga zbog nelegalne eksploatacije šuma

U prethodna tri dana u četiri opštine, inspektori su izvršili su ukupno 101 inspekcijski nadzor, pri čemu je utvrđeno 29 nepravilnosti i izdato 34 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 14.700 eura, kazali su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Ilustracija Foto: Privatna arhiva/RTCG
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

"Na nedavno održanoj sjednici Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević najavila je nastavak udruženih aktivnosti sprečavanja neleglalne eksploatacije šuma.

U skladu sa tim, inspektori tržišne, radne i šumarske inspekcije su na terenu i u okviru svojih nadležnosti preduzimaju upravne mjere. U prethodna tri dana u četiri opštine, odnosno u Plavu, Rožajama, Beranama i Andrijevici izvršili su ukupno 101 inspekcijski nadzor, pri čemu je utvrđeno 29 nepravilnosti i izdato 34 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 14.700 eura", kazali su iz Uprave za inspekcijske poslove. 

Dodaju da su inspektori Odsjeka za tržišnu inspekciju su u toku pojačanog nadzora, izvršili 13 inspekcijskih nadzora, kada su u Plavu zatekli pet, a u Rožajama dva fizička lica, koja su obavljala trgovinsku djelatnost, proizvodnju i promet drvnih sortimenata, a da o početku obavljanja djelatnosti trgovine nijesu podnijeli prijavu nadležnoj inspekciji.

"Tom prilikom subjektima nadzora zabranjeno je dalje obavljanje djelatnosti, odnosno donešena su rješenja o privremenoj zabrani rada i izrečene propisane novčane kazne", navode u saopštenju. 

Radna inspekcija izvršila je 22 inspekcijska nadzora. 

"Pri čemu je zabilježeno pet nepravilnosti i izdata tri prekršajna naloga u iznosu od 8.500 eura. Šumarski inspektori izvršili su 66 inspekcijskih nadzora u ovoj akciji pri čemu su naišli na 15 nepravilnosti i izdali 13 prekršajnih naloga u iznosu od 4.800 eura, a podnijeta je i jedna krivična prijava", navode u saopštenju. 

U duhu pomenutih aktivnosti juče je, kako su kazali, direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević zajedno sa sekretarom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevanom Gajevićem bila u obilasku šuma u Bijelom Polju, gdje su se sreli i sa gospodinom Dušanom Bakovićem koji je načelnik regionalnog CB za sjevernu regiju.

"Na ovaj način utvrđena je tijesna međuinstitucinalna saradnja kao i direktna uključenost Uprave policije u naporima da se sa svim ostalim nadležnim državnim organima aktivno učestvuje u rješavanju ovog decenijskog problema", navode u saopštenju. 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
p papi_neregistrovani
19.09.2023. 08:41

Spasite Lovćen ošegaše sve živo

2
0