Kultura

Herenguel i Morozova na listi specijalnih gostiju Hercegnovskog strip festivala

U Herceg Novi će u septembru stići još sedam specijalnih gostiju koji će, kao i muzički program, biti najavljeni u narednim sedmicama

Herenguel i Morozova na listi specijalnih gostiju Hercegnovskog strip festivala Foto: HSF
Portal AnalitikaIzvor

Jedan od najpoznatijih francuskih strip autora Erik Herengel i sjajna mlada zvijezda strip stvaralaštva Ana Morozova iz Estonije, dvoje su umjetnika koji upotpunjuju listu specijalnih gostiju 18. izdanja Hercegnovskog strip festivala (HSF) koji će od 6. do 11. septembra biti održan na više lokacija u Herceg Novom i Boki.

Erik Herengel i Ana Morozova tako se pridružuju već najavljenim umjetnicima Džil Tompson, Taninu Liberatoreu i Džoku na možda najprestižnijoj listi specijalnih gostiju jednog strip festivala u Evropi ove godine. 

Kako ističu organizatori, tome svjedoči i činjenica da je upravo umjetnica koja je među specijalnim gostima HSF-a, Jill Thompson nominovana za stripovsku Kuću Slavnih, na sinoć objavljenom spisku u okviru Eisner Awards na San Diego Comic-con. 

Pored pomenutih petoro umjetnika, u Herceg Novi će u septembru stići još sedam specijalnih gostiju koji će, kao i muzički program, biti najavljeni u narednim sedmicama. 

“Sve su to potvrde da HSF opravdava epitet kulturološkog čuda, kako su ga nazvali svjetski najpoznatiji umjetnici koji iz godine u godinu dolaze na festival i koji sa čuđenjem, kao i organizatori, konstatuju da ova manifestacija još uvijek čeka da dobije i zvanično adekvatan status u državnim okvirima”, navode iz HSF-a.

Portal Analitika