Svijet

Gadafi: Uvijek ćemo pomoći muslimanima u Crnoj Gori

Izvor

„Vi ste autohtoni muslimanski narodi u Evropi i imate pravo na vjeru, kulturu i tradiciju, kao i svi ostali Evropljani“, rekao je Gadafi, saopšteno je iz Islamske zajednice.

Gadafi je, kako se navodi, poručio gostima da Libiju smatraju svojom domovinom i da će on i libijski narod uvijek biti od pomoći muslimanima u Crnoj Gori i ostalim muslimanima Balkana.

Fejzić se zahvalio Gadafiju i podsjetio da su muslimani u Crnoj Gori organizovani kroz Islamsku zajednicu koja ima 125 džamija, Medresu, koju je dobila nakon skoro jednog vijeka i druge vakufske objekte.

“Stanje muslimana u Crnoj Gori je dobro ali ono može biti još bolje”, kazao je Fejzić. On je upoznao Gadafija i o političkoj organizovanosti muslimana u Crnoj Gori naznačivši da u Parlamentu Crne Gore ima 17 poslanika islamske vjere, a da u Vladi rade tri ministra muslimana.

Fejzić je Gadafiju uručio prospekt Islamskog centra u Baru i poklonio gravuru stare masline u Baru. „Predsjedniče Gadafi, maslina je simbol mira i dugog života, ova naša barska je stara dvije hiljade godina, stoga Vam želim mir kako u Vašoj državi tako i u svijetu i da dugo živite i vodite uspješno libijski narod“, poručio je Fejzić.

Portal Analitika