Sci/Tech

Objasnila kompanija Apple

Evo zbog čega Iphone 15 pregorijeva

Lompanija Epl je pojasnila uzroke problema sa pregrijevanjem kod pojedinih modela iz nove Ajfon 15 serije.

Evo zbog čega Iphone 15 pregorijeva Foto: Twitter/Shangai Daily
AgencijeIzvor

"Identifikovali smo nekoliko razloga koji mogu da dovedu do pregriijevanja Ajfona 15 Pro i Ajfona 15 Pro Maks, navodi se u saopštenju koje je izdao američki tehnološki gigant.

Oni objašnjavaju da je glavni krivac softverska greška koja se pojavljuje tokom korišćenja različitih aplikacija, uključujući Instagram i Uber, prenosi britanski listGardijan. Za ove aplikacije se zna i da sve vrijeme rade u pozadini, pa mogu praviti probleme čak i kada niste u aplikaciji.

Kompanija Instagram, u vlasništvu korporacije Meta Platforms, je već izbacila ažuriranje za aplikaciju koje bi trebalo da riješi ovaj problem, dok Uber i druge aplikacije, poput popularne igrice Asphalt 9, još uvijek rade na ažuriranjima, saopšteno je iz kompanije Epl, ali nije preciziran vremenski okvir kada će biti završene sve softverske korekcije.

Drugi uzrok problema sa pregrijevanjem je i novi iOS. Epl je u subotu objavio da radi na ažuriranju sistema iOS 17 koje bi trebalo da „spriječi da uređaji postanu neprijatno vrući tokom rada“.

Oni su naveli i da je pregrijevanje normalno tokom prvih nekoliko dana od kupovine uređaja.

„Zbog povećane pozadinske aktivnosti, uređaj može biti topliji tokom prvih nekoliko dana od kupovine ili fabričkog reseta“, objašnjava Epl.

Iz kompanije su poručili da nikakvi bezbjednosni problemi ne bi trebalo da spriječe trenutne vlasnike Ajfona 15 da koriste svoje uređaje dok čekaju ažuriranje.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
s susjedHR
02.10.2023. 15:32

Samo Samsung, kupio novi Samsung Z flip 5, redu s 4 godine android nadogradnje... Kakav Iphone?!? Kupio kćeri, to je smeće! Steve Jobs se okreće u grobu kad vidi Iphone!

2
0