Zanimljivosti

Evo koliko pojedini modeli automobila mogu preći nakon što se upali crvena lampica

Crvena lampica upozorenja koja se pali pored kazaljke mjerača na ploči s instrumentima upozorava da goriva ponestaje i da ćete morati otići na benzinsku stanicu što prije.

Ilustracija Foto: Depositphotos
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Vozeći na rezervi, udaljenost koju je moguće preći prije nego što se motor zaustavi zbog nedostatka goriva obično je dovoljna da se stigne do najbliže benzinske stanice. Međutim, nije preporučljivo doći do ove ekstremne situacije i, osim činjenice da sistem upozorenja na rezervu može da zakaže ili ne radi s apsolutnom preciznošću, autonomija vozila u rezervi je veoma promjenjiva zavisno o vrsti mehanike, njegovoj potrošnji i samog modela automobila, piše "Jutarnji.hr".

Ostati u rezervi tokom putovanja obično proizvodi stanje tjeskobe koje je kontraproduktivno za održavanje sigurne vožnje. Dalje, zaglavljivanje na putu zbog nedostatka goriva je situacija koja se može kazniti novčanom kaznom, posebno u Njemačkoj.

Iako je ovo situacija koju je uvijek preporučljivo izbjegavati, vožnja na rezervi je nešto što se uvijek može dogoditi zbog lošeg predviđanja ili zbog nekih drugih okolnosti kao što je pronalazak benzinske stanice zatvorene noću.

U vezi s ovim problemom, britanski "Compare The Market" je sproveo analizu autonomije raspoložive rezerve automobila koji redovno kruže putevima s benzinskim i hibridnim motorima i pripadaju različitim kategorijama. U studiji su poređane udaljenosti koje svaki model može da pređe nakon što se upali indikator rezerve.

Automobili s većom autonomijom u rezervi:

Volkswagen Passat - 120 kilometara

Volvo V40 - 113 kilometara

Ford Mondeo - 112 kilometara

BMW Serija 5 - 109 kilometara

Toyota Prius - 107 kilometara

Mercedes E-klasa - 103 kilometara

Audi Q5 - 102 kilometara

Range Rover Sport - 101 kilometara

Automobili s manjom autonomijom u rezervi:

BMW M3 - 51 kilometar

Kia Picanto - 52 kilometara

Fiat 500 - 59 kilometara

Mini Cooper - 60 kilometara

Mitsubishi Outlander - 61 kilometar

Jaguar XK - 62 kilometara

Citroen C1 - 62 kilometara

Peugeot 108 - 63 kilometara

Nissan Juke - 65 kilometara

Ford Fiesta - 66 kilometara

Pravilo 10 odsto

Međutim, rezultati studije pokazuju da se ne treba bojati kada se upali upozorenje za nizak nivo goriva jer se poštuje pravilo od 10 odsto, što je udio rezervoara koji je većina proizvođača odredila za rezervu. Iznos koji je u gotovo svim slučajevima više nego dovoljan za odlazak do neke pumpe koja se nalazi u blizini.

A moramo uzeti u obzir i da se potrošnja povećava i zbog drugih faktora, primjera radi ako radi klima, zbog ekstremnih temperatura... Još jedan faktor koji treba uzeti u obzir i zašto nije preporučljivo prazniti rezervoar je da kada u njemu ostane malo goriva, može doći do kvara motora. Usisna pumpa se može pregrijati, a kondenzovana vlaga i naslage prljavštine koje se nakupljaju na dnu mogu da uđu u sistem.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.