Politika

Apelovao i na predsjednika Milatovića da se autoritetom založi za podršku italijanskoj kandidaturi

Đukanović pozvao Vladu Crne Gore da ne povlači podršku kandidaturi Rima za domaćina EXPO 2030.

Donedavni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozvao je danas Ministarstvo vanjskih poslova, odnosno Vladu Crne Gore da ne povlače opredijeljenu podršku kandidaturi Rima za domaćina EXPO 2030.

Đukanović pozvao Vladu Crne Gore da ne povlači podršku kandidaturi Rima za domaćina EXPO 2030. Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

“Podrška Italiji donijeta je nakon niza susreta na najvišem nivou i na temelju osnovnog principa crnogorske vanjske politike koji je poštovan od obnove nezavisnosti, a u skladu sa kojim susjedi, države EU i države NATO imaju apsolutni prioritet u opredjeljivanju podrške za kandidature u međunarodnim forumima”, napisao je on na Twitteru.

Kako je dodao, uz puno uvažavanje protivkandidata, istorijske veze, prijateljstvo i savezništvo Crne Gore i Italije su, kaže, i više nego snažan i opravdan razlog da Crna Gora ostane pri ranijoj odluci i potvrdi kredibilitet u bilateralnim odnosima.

“Takođe, pozivam predsjednika Jakova Milatovića da se svojim autoritetom založi da podrška italijanskoj kandidaturi ostane na snazi”, naglasio je Đukanović.

Portal Analitika