Politika

"Ako neko ima problem sa nama, prema tome ćemo se odnijeti u formiranju Vlade"

Dukaj: Ko isključi DUA, isključio je i nas

Jedini politički subjekt u Crnoj Gori koji je širio saradnju, bez isključenja, sa svim partijama u Crnoj Gori je Albanski forum, kaže politički direktor te stranke Maraš Dukaj.

Dukaj: Ko isključi DUA, isključio je i nas Foto: MJU
Portal AnalitikaIzvor

"Nama u AF je drago što smo nastavili saradnju sa DUA, i ovaj čin smo dogovorili odmah nakon parlamentarnih izbora, ali smo čekali druge albanske partije da nam se priključe, jer to je jedini put napretka. Od sada i formalno smo svi mi iz kluba jedno, i tako cemo nastaviti, tako da ko god misli da politički isključuje DUA iz političke saradnje isključio je i AF", rekao je on.

Nemaju, dodaje, problem ni sa kim.

"A ako neko ima problem sa nama, shodno tome ćemo se odnjeti u formiranju vlade i svim procesima koji predstoje. Što se tiče saradnje sa Demokratama, od 2019. godine u Tuzima smo u koaliciji, i zajedno sa ostalim albanskim partijama, to jest ,AA, DUA, DSA poslali 2019. godine DPS u opoziciju. Saradnja sa Demokratama je nastavljena i u novom mandatu lokalne vlasti", dodao je on.

Iako su na posljednjim izborima u Tuzima osvojili apsolutnu većinu, kako dodaje Dukaj, nastavili su zajedno da vode opštinu.

"Time smo pokazali da nijesmo zaboravili njihov odlučujući glas 2019. godine da pošaljemo DPS u opoziciju. Za kraj, ko želi saradnju na partnerskoj osnovi, u našem klubu imaju tri poslanika, sa kojima se mogu dogovoriti bez papira, na datu riječ i ispruženu ruku, kao sto je nasa tradicija", zaključio je on.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
L Lotta_Continua
04.10.2023. 18:10

Kako beše ono .."cornix corniki oculos non efodiet" (vrana vrani oči ne vadi), pa " svaka čavka svome jatu leti" ili "samo čavke lete u jato"... Čudna je voćka MNE u pol.smislu - niko ne priča o programu, viziji za budućnost, rješenje gorućih problema gragjana. Čak i stranke tzv Demokratske provenijencije....Etnos is king

9
4