Društvo

Pozivaju Tužilaštvo da se proaktivno zainteresuje za slučaj reizbora Raonića

CGO: Interesno-klijentelistička grupa se stavila iznad odluke sudske vlasti

Veselin Drljević, Naod Zorić, Predrag Miranović, Filip Lazović i Amina Murić danas su (s)učestvovali u novom nezakonitom izboru Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG suprotno pravosnažnoj sudskoj presudi i time nastavili nanositi štetu javnom servisu i evropskom putu Crne Gore, poručili su iz Centra za građansko obrazovanje. 

CGO: Interesno-klijentelistička grupa se stavila iznad odluke sudske vlasti Foto: CGO
Portal AnalitikaIzvor

"U udruženom i planskom djelovanju kojim su ušli u zonu krivične odgovornosti, a za razliku od prošlog puta imali su sudsku odluku što ih čini svjesnim učiniocima, članove Savjeta je podržala pravna služba RTCG. CGO poziva Tužilaštvo da se proaktivno zainteresuje za ovaj slučaj", navode u saopštenju.

CGO podsjeća, da shodno obrazloženju sudskih odluka, nedvosmisleno proizilazi da Raonić nije mogao, niti može biti izabran za generalnog direktora po javnom konkursu koji je danas ponovo aktuelizovan.

"Članove Savjeta je na ovo blagovremeno upozorila stručna i zainteresovana javnost. CGO pozdravlja poziciju članice Savjeta RTCG Marijane Camović-Veličković koja je jedina bila u raspravi dosljedna i pri valjanom pravnom tumačenju i iz tih jasnih razloga nije saučestvovala u ovom opasnom podređivanju zakona interesima pojedinca i donošenju skandalozne odluke", navodi CGO. 

Javnosti radi, dodaju, jer su neki akteri preko trolova i botova problematizovali što je CGO objavio imena i fotografije članova Savjeta, podsjećaju da su oni javni funkcioneri koji svakomjesečno primaju, iako se rijetko sastaju, od 670 eura (članovi) do 1.335 eura (Drljević, predsjednik).

"Postavlja se i pitanje šta bi nekadašnji „aktivista“ Raonić poručio „direktoru“ Raoniću nakon ove odluke Savjeta RTCG kojom je jedna interesno-klijentelistička grupa, na budžetu građana, ismijala pravosudni sistem u Crnoj Gori demonstrirajući da zakon za njih ne važi", zaključuju u saopštenju. 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
E Emina_J
01.06.2023. 17:30

Kad moze Bozovic , da radi i potpisuje dokumenta iz Spuza , zbog " opravdane nemogucnosti " , da to uradi u kancelariji...😅😅😅 ...moze sad i ovaj " legalizovat " svoje radno mjesto i svoje radnje ...!!! 😅😅😅

4
0