Društvo

Saslušanja u slučaju "Stanovi"

Bošković i Numanović negirali, odbrana očekuje odbacivanje krivične prijave

Poslanik Demokratske partije socijalista negirao je izvršenje krivičnog djela na današnjem saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom slučaja dodjele stanova i stambenih kredita.

Bošković i Numanović negirali, odbrana očekuje odbacivanje krivične prijave Foto: M portal
Portal AnalitikaIzvor

"I danas sam iskazao svoje duboko uvjerenjeda nije u pitanju nezakonito činjenje, već prije svega politički pritisak koji se želi izvršiti kako na mene, tako i na moje kolege, kao i na političku grupaciju kojoj pripadamo. Podsjetiću vas samo da je prva krivična prijavapovodom ovoga podnijeta prije izbora 2020. godine", kazao je on, a prenosi M portal.

Podsjetio je kako je nakon tih izbora SDT prijavu odbacilo kao neosnovanu.

"Dvije godine se oko toga nista nije dešavalo. U susret lokalnim izborima 2022. godine odlazeći premijer zarad svojih političkih poena iz naftalina je izvadio taj slučaj i pokrenuo ponovnu priču po određenim medijima, kako bi ostvario političke benefite za sebe i svoju stranku. Sjećate se da je upravo u tom momentu bila ispletena mreža oko njega i njegovih kriminalnih aktivnosti vezanih za šverc duvana, upravo je to bio oktobar prošle godine, kako bi skrenuo temu i u izbore usao sa drugom temom koja njemu može donijeti odredjenu političku korist", dodao je Bošković.

Danas je počelo saslušanje u SDT-u slučaju "Stanovi", a nakon Boškovića u SDT-u je saslušan poslanik DPS-a Suad Numanović.

Njegov advokat Mihailo Volkov je kazao da je Numanović u potpunosti negirao izvršenje krivičnog djela, te da očekuje da će postupajući tužilac, nakon saslušanja svih osumnjičenih, donijeti "jedinu ispravnu odluku, a to je da postupak završi u ovoj fazi i donese rješenje o odbacivanju krivične prijave".

Ostaje nejasno, navodi on, paušalna i proizvoljna krivična prijava jer se ne navodi ni koje, od tri zakonom predviđene radnje, se stavljaju na teret osumnjičenih.

"Tako da bi najbolje i najcjelishodnije bilo da se postupak završi u ovoj fazi odbacivanjem krivične prijave", poručio je Volkov.

Takođe, tokom dana biće saslušana takođe poslanica DPS-a Dragica Sekulić.

Njih saslušava tužilac Vukas Radonjić.

U krivičnoj prijavi Vlade navodi se da su bivši predsjednik i članovi Komisije oštetili državu za 1.823.000 eura, tako što su od 2016. do kraja 2020. godine podijelili stambene kredite za preko stotinu tužilaca, sudija, poslanika, ministara i drugih državnih službenika i funkcionera.

SDT sumnja da su Bošković kao predsjednik, a ostali kao članovi, donosili odluke o rješavanju stambenih potreba funkcionera suprotno propisima, i tako drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi 30.000 eura.

Pored poslanika DPS-a, biće saslušavani i Ivan Brajović, Damir Šehović, Suzana Pribilović, Budimir Šegrt, Sanja Vlahović, Dražen Miličković, Osman Nurković, Jelena Radonjić i Aleksandar Jovićević.

Povodom slučaja stanovi: Danas će biti saslušani Bošković, Sekulić i Numanović
6
Povodom slučaja stanovi: Danas će biti saslušani Bošković…
05.06.2023 07:44

 

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
P PODGORICANIN_neregistrovani
06.06.2023. 05:00

Kad ce se SDT pozabaviti i ostalim akterima paljena duvana ili ti mazanja ociju, ili mozda aferom trajekt , ili na hiljade zaposljenih bez ikakve ekonomske logike, ili ovako bi mogao da nabrajam do ujutro !

0
0
z zecki_neregistrovani
05.06.2023. 08:10

Ovim strucnjacima je jedini program hapsenje, to ostavlja najjaci utisak na gradjane a posle im krive sudije, kad ih oslobadjaju.

12
3
G Gugi_neregistrovani
05.06.2023. 07:57

samo da ne bude sportski ribolov, nego da ostanu iza resetaka

2
16
G Gugi_neregistrovani
05.06.2023. 07:37

Ajde vise i ova hapsenja da prodju pa da izadjemo na te izbore u nedjelju

16
6