Politika

"Postoji hroničan problem nedostatka broja vojnika"

Bošković: Priča je jedno, stvarnost je drugo - vidjećemo kako će se ponašati Krapović

Politički kriterijumi pri zapošljavanju u vojsci u prošlosti i nedostatak vojnika, samo su neki od problema na koje upozorava ministar odbrane Dragan Krapović.

Bošković: Priča je jedno, stvarnost je drugo - vidjećemo kako će se ponašati Krapović Foto: Gradski portal
Antena MIzvor

Sagovornik Antene M, bivši ministar odbrane Predrag Bošković, poručuje Krapoviću da su jedno riječi a drugo djela, a smatra da će se vojska izboriti sa svim problemima koje postoje. 

Izjavu ministra Krapovića da je u vojci postojala praksa političkih kriterijuma pri odabiru kadra koji će se vojno školovati u inostranstvu, Bošković je ironično prokomentarisao, podsjećajući na kadar u Elektroprivredi i CEDIS-u koji je tu upravo zahvaljujući partiji kojoj pripada Krapović - Demokratama.

"Ministar Krapović je prije svega mislio na prethodne ministre, pošto su se promijenila tri ministra od kada sam ja izašao. Pričalo se svakako da su oni poznati i partija kojoj on pripada po tome da je stručnost ispred partijskih kriterijuma, ali smo svjedoci kako rade u Elektroprivredi i CEDIS-u. Priča je jedno, stvarnost je drugo i svakako da ćemo pratiti kako će se i on ponašati u Ministarstvu odbrane", kaže Bošković. 

Da postoji hroničan problem nedostatka broja vojnika kao što je rekao Krapović smatra i Bošković.

Rješenje se, kako kaže Bošković za posao koji je izazovan mora pronaći, kako bi privukao sve zainteresovane.

"To je hronični nedostatak koji se mora studiozno rješavati prije svega značajnim povećanjem plata u Vojsci Crne Gore kako bi ta profesija, osim što je izazovna i vrlo zahtjevna, bila i sa te strane vrlo primamljiva kako bi što veći broj mladih ljudi bio zainteresovan da se prijavi na konkurse koje raspisuje Ministarstvo odbrane", dodao je Bošković.

I pored svih problema Bošković je naglasio da se vojska može izboriti sa tim.

„Vojska Crne Gore može izaći kao čvrst hram bezbjednosti i stabilnosti kako u Crnoj Gori tako i zajedno sa našim partnerima u NATO-u“, kazao je Bošković.

Portal Analitika