Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Bivši radnici Košute najavili radikalizuju protesta: Blokiraće saobraćaj između Podgorice i Cetinja u ponedjeljak, srijedu i petak

Bivši radnici Košute najavili radikalizuju protesta: Blokiraće saobraćaj između Podgorice i Cetinja u ponedjeljak, srijedu i petak

Bivši radnici Košute najavili su da će radikalizovati protest blokadom saobraćaja na putnom pravcu Cetinje – Podgorica.

Arhiva Foto: RTV Cetinje
Arhiva
Portal AnalitikaIzvor

Osim što će zaustaviti saobraćaj u ponedjeljak od 11 do 16 časova, radnici će blokirati ovaj dio puta u srijedu od 12-15 sati, u petak od 11-16 i u nedjelju od 12-15 časova, piše Cetinjski list. 

Tu informaciju potvrdio je za Cetinjski list advokat radnika Petar Martinović, navodeći da je veoma razočaran činjenicom što se do sada niko nije obratio radnicima, iako su u petak protestovali ispred Vlade Crne Gore.

"Ovo je zaista krajnje neprihvtaljivo ophođenje prema radničkoj izmučenoj klasi. Međutim, i pored toga vjerujemo da će nam Vlada riješiti probelm i prekunuti agoniju koja traje punih 28 godina", kazao je Martinović.

Ukoliko se ne riješi ovaj problem, Martinović kaže da građane i turiste koji putuju na ovoj relaciji očekuje nimalo prijatna situacija.

"Očekuje nas turbulentna turistička sezona, pa će turisti koji nijesu vični šoferi biti primorani da traže alternativni put i da voze krivudavim džadama kroz crnogorska sela. Osim toga, građani će, kao i mi na Kruševom ždrijelu, držati glavu u šake, sve do rješenja našeg problema. Zato molimo i apelujemo na premijera Spajića, da preuzme stvar u svoje ruke i riješi ovu mučnu situaciju", kazao je Martinović.

Portal Analitika