Svijet

Berluskoni pred sudom zbog optužbi u slučaju "Rubi"

Izvor

Ovo je jedno od njegovih rijetkih pojavljivanja pred sudom u tom slučaju. Berluskoni je optužen da je platio za seks sa 17-godišnjom Marokankom Karimom El-Mahrug, poznatijom kao Rubi, i pokušao to da prikrije, čime je zloupotrebio svoj položaj. U ponedjeljak su se u sudnici mogle čuti nove "pikanterije" vezane za ovaj skandal, a očekuje se da će na današnjem ročištu biti iznijete nove neprijatne tvrdnje o zabavama koje je priređivao bivši premijer, prenosi AFP.

Manekenka Imane Fadil je izjavila je tokom svedočenja u ponedjeljak da su striptizete prerušene u časne sestre plesale za Berluskonija, a da je ona prilikom svog prvog odlaska na jednu od tih žurki dobila 2.000 eura u kešu od Berluskonija. Ona je ispričala da je te noći videla dvije mlade žene u "crnim tunikama, sa bijelim velovima i krstovima" kako zavodljivo plešu pred Berluskonijem, skidajući jedan po jedan komad odjeće.

Jedna od njih je bila Nikol Mineti, bivša zubarka i sadašnja predstavnica Berluskonijeve stranke u Savjetu za regiju Lombardija. Fadil je na sudu rekla da je čula da je Berluskoni platio za seks sa najmanje dvije žene koje su bile na njegovim žurkama. Ona je navela da je prošle godine, u vrijeme kada je Berluskonijevo suđenje već počelo, jedan misteriozni muškarac pokušao da je nagovori da ponovo dođe u vilu.

Milanski list "Korijere dela sera" pisao je prošle nedjelje da je Berluskoni 2011. platio 127.000 eura Minetijevoj i dvijema drugim djevojkama koje su pozvane da svjedoče. Berluskonijev advokat odbacio je optužbe da je njegov klijent pokušao da utiče na svjedoke, navodeći da je isplata te sume apsolutno legalna i izraz "uobičajene darežljivosti" bivšeg premijera.

Kako prenosi AFP, protiv Berluskonija se vode još dva sudska postupka u Milanu - jedan zbog poreske utaje i drugi za odavanje službenih tajni. Iako je nekoliko puta osuđivan zbog korupcije i pronevjere, sve pesude protiv Berluskonija su oborene ili proglašene zastarjelim.

(foto: tanjug.rs)

Portal Analitika