Kultura

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Bar: Projekcija filma "Šejla" sjutra u Domu kulture

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Opština Bar u saradnji sa NVU “Arlekin”, organizuje projekciju dokumentarnog filma “Šejla” reditelja Velibora Čovića u petak, 1. decembra, u sali Doma kulture, sa početkom u 17:30 časova, sa ciljem podizanjem nivoa svijesti javnosti o nasilju nad ženama i djevojčicama i nasilju uopšte kao velikom društvenom problemu.


Bar: Projekcija filma "Šejla" sjutra u Domu kulture Foto: Opština Bar
Portal AnalitikaIzvor

Film je, kako se navodi u saopštenju, namjenski pravljen kao najjače medijsko sredstvo da utiče na svijest mladih, na buđenje svijesti kod adolescenata, kako bi smanjili do sada nezabilježeno vršnjačko nasilje kao i nasilje nad ženama i djevojčicama.

Film “Šejla”, snimljen u produkciji Ateljea "Arlekin", šalje poruku: DA SE VIŠE NIKOME NIKADA NE PONOVI! Priča o Šejli Bakiji, tragično stradaloj djevojci, postala je sinonim građanskog otpora prema nasilništvu nad ženama.

Nakon projekcije filma biće održana panel diskusija na kojoj će govoriti Jana Šekularac, ispred Opštinskog tima za prevenciju nasilja nad djecom i mladima, Vesna Drašković, odbornica i inicijatorka formiranja ženskog odborničkog kluba u Skupštini opštine Bar, Milanka Okuka, pedagoškinja u Srednjoj stručnoj školi u Baru i Alma Hot, inspektorka za maloljetničku delikvenciju i nasilje Centra bezbjednosti Bar.


Portal Analitika