Zanimljivosti

Amerikancima nije pošlo za rukom obaranje Ginisovog rekorda koji drži BiH

Učesnici skupa u Teksasu pokušali su da obore Ginisov rekord po okupljanju najviše osoba s istim imenom na istom mjestu, koji drži BiH od 2017. godine

Skup Ivana na Kupresu 2017. godine Foto: Avaz.ba
Skup Ivana na Kupresu 2017. godine
avaz.baIzvor

Višemjesečni pokušaj da se što više ljudi po imenu Kajl okupi u centralnom Teksasu i time sruši rekord koji drži Bosna i Hercegovina nije uspio.

Mnoštvo osoba s tim imenom se sakupilo u istoimenom gradu, na Kyle Fair A Tex-Travaganza, ali to nije bilo dovoljno za obaranje rekorda iz 2017. godine, kada se u Kupresu sakupilo 2.325 Ivana na manifestaciji Kupreški kosci, koji su postavili svjetski rekord.

Naime, na prvi Kyle Fair A Tex-Travaganza stiglo je ukupno 1.490 osoba s imenom Kajl.

"Zahvaljujemo mnogim Kajlovima koji su došli na ovaj događaj", navodi se u objavi organizatora.

Učesnici događaja su se uputili u Teksas iz 49 od 50 saveznih američkih država, među kojima su Kajlovi s Aljaske i Havaja, ali prisustvovali su i oni iz Kanade, tačnije iz okruga Ontario, Alberta i Britanske Kolumbije – piše u objavi.

Iako Kajl nije oborio rekord, oni već gledaju naprijed.

"Nadamo se da će nam se sljedeće godine pridružiti još više Kajlova, kada ćemo ponovo pokušati oboriti rekord za najveće okupljanje istog imena u 2024. godini", dodaje se.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
k kus_ba_s_Bosancima_neregistrovani
24.05.2023. 12:20

Bosanci su neprevazidjeni . Samo zovnu Muju i na livadi se okupi milion .

1
0