Sci/Tech

Kako bi trebalo da izgleda...

AirPods su više od bluetooth dodatka i treba im posebna aplikacija

Jedna od glavnih prednosti AirPods slušalica oduvijek je bila njihova sposobnost da u suštini budu nevidljive, kako za korisnika tako i za ljude oko njih. Kada su prvi put predstavljene, imale su dvije funkcije – mogućnost puštanja muzike i mogućnost da komuniciraju sa Siri.

AirPods su više od bluetooth dodatka i treba im posebna aplikacija Foto: 9to5Mac
Jabuka na dan
Jabuka na danAutor
Portal Analitika/9to5MacIzvor

Međutim, tokom proteklih pet godina Apple je dodao nove funkcije i kroz revizije hardvera i u ažuriranjima softvera, pa se zbog toga pitamo da li AirPods zaslužuju sopstvenu prateću aplikaciju za iPhone. 

AirPods postaju sve važnije u životima ljudi, toliko da bi se reklo da su sada nezaobilazan dodatak za iPhone. Kako postaju naprednije, korisnicima je sve teže da pronađu funkcije koje Apple dodaje. 

Ne treba ni da pominjemo da kompanija i dalje tretira AirPods kao bilo koji drugi bluetooth uređaj u meniju podešavanja.

Prateća aplikacija AirPods vjerovatno bi izgledala nešto poput aplikacije Watch. Postojala bi jednostavna glavna kartica sa svim postavkama kojima biste željeli brz pristup. Mnoge od njih se povlače iz Bluetooth menija i stranice sa informacijama. 

Na vrhu bi trebalo da možete da vidite svoje AirPods koje su u upotrebi, da potražite podešavanja, provjerite stanje baterije i pređete na drugi AirPod par koji možda želite da koristite.

Postoje tri grupe komponenti koje uključuju relevantne opcije podešavanja. Prva grupa uključuje hardverske kontrole kao što je mogućnost prilagođavanja načina rada dugmadi, omogućavanja ili onemogućavanja detekcije glave i isprobavanja prostornog zvuka.

Ispod te grupe možete da vidite informacije o vašim AirPodsima, da prilagodite podešavanja za Find My mrežu i da preuzmete ažuriranja softvera. Jedna od najvećih zamjerki u vezi sa AirPodsom je način na koji Apple korisnicima šalje ažuriranja softvera. Ona su nevidljiva i, iskreno, bezvezna. 

Tehnički ne postoji način da se zaista pozove ažuriranje softvera. Samo treba da sačekate da se to dogodi vašim AirPodsima, provjerite ekran za informacije i nadate se najboljem. Dakle, kao i svi drugi važni pomoćni uređaji kompanije Apple, AirPods bi trebalo da imaju prozor za ažuriranje softvera koji prikazuje nove funkcije i obavještava korisnika kada ažuriranja postanu dostupna.

Srednji jezičak u aplikaciji Watch je galerija sa prikazima sata, ali ne postoji ništa uporedivo za AirPods. Apple bi mogao da doda novu karticu koja prikazuje aplikacije i usluge za muziku, podkastove, zvukove i video zapise.

Poput aplikacije Watch i aplikacije Tips, discover kartica trebalo bi da informiše korisnike o funkcijama za koje možda ne znaju. Takođe bi mogao da posluži kao pseudo-newsroom za Apple da obavještava o novim funkcijama i ažuriranjima softvera. 

Kada neko želi da riješi problem vezan za AirPods trebalo bi da tu potraži rješenje. To bi bilo centralizovano mjesto za sve AirPods informacije bez obzira na model.

Mogla bi se uključiti i podrška za Beats i druge slušalice u ovu aplikaciju ako to želi, no veća je vjerovatnoća da Apple želi da ih odvoji.

Sve u svemu AirPods zaslužuju jednu ovakvu aplikaciju, zar ne?

* * * * *

Jabuka na dan je sadržaj Portala Analitika koji svakodnevno donosi informacije o ažuriranjima, novitetima u beta verziji operativnih sistema, testove, novosti o proizvodnji i osvrte na najaktuelnije trendove

Portal Analitika