Abiznis

Smanjenje opterećenja glavnih terminala

Agencija iduće sedmice o otvaranju Terminala 2 na tivatskom aerodromu

Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV) početkom sledeće sedmice odgovoriće na zahtjev Aerodroma Crne Gore za otvaranje Terminala 2 na tivatskom aerodromu, saopšteno je Portalu RTCG iz ACV. Prethodno su Aerodromi Crne Gore uputili Agenciji za civilno vazduhoplovstvo zahtjev za izdavanje saglasnosti za stavljanje u funkciju Terminala 2 na Aerodromu Tivat, koji se 2019. godine koristio za opsluživanje odlaznih letova.

Agencija iduće sedmice o otvaranju Terminala 2 na tivatskom aerodromu Foto: Aerodromi CG
RTCGIzvor

"Imajući u vidu najave za ovu ljetnju sezonu, iako je riječ o terminalu koji je predviđen samo za odlazne letove, stavljanje u funkciju bi smanjilo opterećenje glavne terminalne zgrade", saopšteno nam je iz Aerodroma Crne Gore.

Iz Agencije kažu da su inspekcijom koja je izvršena u maju utvrđeni određeni nedostaci, čije je otklanjanje neophodno prije davanja saglasnosti za otvaranje prolaza u Terminalu 2.

"Operator Aerodroma je obavijestio Agenciju da su ovi nedostaci u međuvremenu otklonjeni, što će biti predmet ponovne verifikacije od inspektora Agencije. Nakon ponovnog nadzora koji će biti izvršen u narednim danima s ciljem verifikacije da li su ranije utvrđeni nedostaci otklonjeni i nakon završenog procesa odobravanja izmjena programa bezbjednosti Aerodroma Tivat, Agencija će odlučiti o ovom zahtjevu", saopšteno nam je iz Agencije.

Aerodromi Crne Gore su od početka godine do 28. maja opslužili preko 655 hiljada putnika, saopšteno je Portalu RTCG iz ACG.

"To je deset odsto više u odnosu na uporedni period rekordne 2019. godine", kazali su nam iz Aerodroma Crne Gore.

Ocijenili su da ta kompanija radi u punom kapacitetu, te da raduje povećanje broja letova ka Baltiku.

"Posebno nas ohrabruje otvaranje novih linija u Tivtu, a to je, za sada Beč, dok su u najavi već ovih dana Kuvajt Siti (Kuvajt) i Taškent (Uzbekistan) kao i Rijad. Dakle, uz naše tradicionalne goste iz Zapade Evrope i povećanje broja letova ka Baltiku, posebno mjesto svakako zauzima Bliski istok. Preko crnogorskih aerodroma, u ključnim mjesecima ljetnje sezone, bićemo povezani direktnim avio linijama sa nizom država tog regiona kao što su Saudijska Arabija, Izrael, Egipat, Dubai, Kuvajt, Kazahstan i Uzbekistan", kazali su iz ove kompanije.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
A Aero_neregistrovani
01.06.2023. 07:05

Šta će nam to ionako svi turisti dolaze sa automobilima

1
0