Crna hronika

Presuda Višeg suda u Bijelom Polju

Adisu Muratoviću 20 godina zatvora ubistva Kalača

Rožajcu Adisu Muratoviću (35) potvrđena je zatvorska kazna od 20 godina zbog ubistva Anesa Kalača27. jula 2014. godine.

Adisu Muratoviću 20 godina zatvora ubistva Kalača Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Presudu je izreklo Vijeće sudijeIvana Adamovića u Višem sudu u Bijelom Polju.

Samostalna savjetnica za odnose sa jjavnošću Višeg suda Aida Destanović saopštila je za Pobjedu da je ostavljena na snazi presuda Apelacionog suda od 11. decembra 2019. godine kojom je zbog navedenih krivičnih djela Muratović osuđen na 20 godina zatvora.

"U pogledu činjeničnog opisa, pravne kvalifikacije, krivice okrivljenog, odluke o kazni i odluke o mjeri bezbjednosti s tim što mu se u kaznu zatvora uračunava izdržani dio kazne od 11. februara 2021. do 7. aprila iste godine i vrijeme provedeno u pritvoru od 7. aprila pa do pravosnažnosti presude, s tim što isto ne može trajati duže od izrečene kazne", kazala je Destanović.

Prema optužnici, Adis Muratović je 27. jula 2014. godine ispalio više hitaca iz automatske puške, od kojih je jedan pogodio Anesa Kalača i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život. Kalač je nakon tri dana preminuo u Kliničkom centru.

Ranijom presudom, zbog učestvovanja u tuči koja je prethodila smrti Kalača, osuđeni su i Mirsad Muratović na dvije, Anes Muratović na godinu i osam mjeseci, Jasmin i Elmin Muratović na godinu i tri mjeseca, i Elvis Muratović na pola godine zatvora.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.