Politika

"URA ima svoje političko naoružanje za koje čeka pravo vrijeme"

Abazović: Na pomolu nova afera vezana za Andreja Milovića

Bivši premijer Dritan Abazović kazao je u emisiji “Argumenti” na TVCG da je na pomolu nova afera vezana za minitra pravde Andreja Milovića, koji je, kako tvrdi Abazović, dao netačne podatke Apelacionom sudu vezano za aferu Do Kvon. On je istakao da je to razlog ostavke direktora Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju u Ministarstvu pravde Branimira Janjevića.

Abazović: Na pomolu nova afera vezana za Andreja Milovića Foto: RTCG
RTCGIzvor

Abazović je poručio da "URA ima svoje političko naoružanje za koje čeka pravo vrijeme".

"Za sada ova Vlada samu sebe izjeda i urušava. Imamo novu aferu na pomolu vezano za ministra pravde. Netačne isprave je dao Apelacionom sudu. Dobio sam informaciju da je njegovDirektor direktorata zbog toga dao ostavku. Čućemo je, vidjeće se. Tiče se Do Kvona. Nemamao nikakav problem, neka organizuju više Odbora", kaže Abazović. 

Milović: Razumijem Kovačevu nervozu, obećanja Do Kvonu ne mogu da ispune
2
Milović: Razumijem Kovačevu nervozu, obećanja Do Kvonu…
22.02.2024 20:52
 
Branimir Janjević podnio ostavku
0
Branimir Janjević podnio ostavku
22.02.2024 20:22

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je rekao da Do Kvon ne smije da bude izručen dok se razriješi ta afera.

"Ako je Do Kvon natjeran da napiše to pismo, onda je on saučesnik i treba da odgovara po crnogorskim zakonima", kazao je Knežević.

Abazović je kazao da je zainteresovan da se sve razrješi.

"Ako sam bilo šta radio, ja treba da odgovaram. Ako ne, Andrej Milović će biti progonjen svim pravnim sredstvima od moje strane i očekujem da odgovara po najvećoj kazni jer je lažno optužio ljude. Samo das e kaže da li je to što je naveo tačno. Ja ne znam zašto SDT-u treba 10 mjeseci za tako nešto", kazao je Abazović.

Ističe da je od Do Kvonovih advokata čuo da je Milović iznio lažne podatke pred Apelacionim sudom.

"Sada pokušavaju što prije da se oslobode Do Kvona", kaže on.

Portal Analitika