Društvo

UP: Sjutrašnji skup da protekne na miran i dostojanstven način

policijativat2010
M
inistarstvo unutrašnjih poslova – Uprava policije očekuje od organizatora javnog okupljanja da odgovornim ponašanjem doprinese zajedničkim nastojanjima da skup protekne na miran i dostojanstven način, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

UP: Sjutrašnji skup da protekne na miran i dostojanstven način
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnik organizatora je, 16. aprila 2013. godine, Područnoj jedinici Podgorica podnio prijavu za održavanje javnog okupljanja, čije održavanje je organizator planirao u u subotu 20. aprila 2013. godine, sa početkom u 12.00 časova, sa mjestom održavanja na platou ispred zgrade Predsjednika u Podgorici, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su, tokom razgovora, predstavniku organizatora javnog okupljanja ukazali na prava, obaveze i odgovornost koju ima organizator skupa.

Uprava policije očekuje da će biti ispoštovan dogovor postignut tokom razgovora, koji se odnosi i na angažovanje redarske službe, što je obaveza organizatora.

Ministarstvo unutrašnjih poslova – Uprava policije će profesionalno sprovesti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se tokom održavanja javnog okupljanja obezbijedilo poštovanje Zakona o javnom okupljanju i drugih pozitivnih zakona, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika