Region

Tadić: Naći rješenje za Kosovo i krenuti naprijed

tadic
B
ivši predsjednik Srbije Boris Tadić ocijenio je u Beču da se mora naći rješenje za pitanje Kosova jer bez toga Srbija ne može da krene, kao društvo, naprijed.

Tadić: Naći rješenje za Kosovo i krenuti naprijed
Portal AnalitikaIzvor

"Nadam se da će to rješenje biti takvo da neće izazvati nove krize, već da ih ostavlja iza sebe i nadam se da neće proizvesti ni bilo kakve turbulencije i ugrožavanje demokratskih procesa u Srbiji, koje su pretpostavka da postanemo članica EU", izjavio je Tadić novinarima.

On je, nakon razgovora sa predsjednikom Austrije Hajncom Fišerom i državnim sekretarom u Ministarstvu finansija Andreasom Šiderom, rekao da u trenutku dok Srbija pregovara oko budućih rješenja za Kosovo u EU postoji zainteresovanost da se ta rješenja implementiraju.

Prema njegovim riječima, raste zainteresovanost za spremnost Srbije i njenih građana da pristupe reformama koje zemlju mogu da dovedu do članstva u EU.

Nakon predavanja u Institutu za međunarodnu politiku, gde je govorio o pesperktivama Srbije, čitavog regiona, i kako on kao bivši predsjednik Srbije vidi globalna i evropska kretanja u narednih pet ili 10 godina, Tadić je istakao da je kosovsko pitanje veoma bitno, ali da se mora uzeti u obzir i kako će se rješenja implementirati u budućnosti. (B92)

 

Portal Analitika