Društvo

Konjević i Guler potpisali Sporazum o readmisiji

raskook
M
inistar unutrašnjih poslova, Raško Konjević i ministar unutrašnjih poslova Republike Turske, Muammer Güler potpisali su danas u Istambulu Konzularni sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske i Sporazum o readmisiji (vraćanje i prihvatanje) lica koja su bez dozvole boravka između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Konjević i Guler potpisali Sporazum o readmisiji
Portal AnalitikaIzvor

Ovim sporazumima dodatno je osnažena bilataralna saradnja dvije zemlje i otvorene mogućnosti za postizanje zapaženijih rezultata u suprotstavljanju nedozvoljenim migracijama, kao i pružanju konzularne pomoci građanima dvije drzave.

Ministar Konjević je sagovornika upoznao sa spoljnopolitičkim prioritetima Crne Gore naglasivši da će Crna Gora i ovu godinu iskoristiti za dalje reforme koje će obezbjediti nastavak dinamičog evropskog puta.

Sagovornici su razmijenili misljenja i o konkretnim modelima jačanja saradnje u oblasti bezbjednosti i unutrašnjih poslova.

Ministar Konjević je uputio poziv ministru Guleru da posjeti Crnu Goru, zahvalivši mu se na podršci koju Republika Turska daje u obnavljanju i jačanju ekonomskih odnosa dvije države.

Inače, ministar unutrašnjih poslova boravi u Istambulu radi učešća u radu V Ministarske konferencije Budimpešta procesa, na kojoj će sjutra predstaviti dostignuća Crne Gore u oblasti migracija.

Planirano je da učesnici Konferencije sjutra usvoje Istambulsku ministarsku deklaraciju o putu svile-Partnerstvo za migracije.

 

 

 

Portal Analitika