Društvo

Prijava protiv Podgoričanina zbog sumnje da je počinio prevaru

hapsenje
Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova –Uprave policije, Područna jedinica Bar su, juče 17. aprila 2013. godine, podnijeli krivičnu prijavu protiv D.Č. (45) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo prevara u saizvršilaštvu sa još jednim licem za kojim policijski službenici intezivno tragaju, saopšteno je iz Uprave policije.

Prijava protiv Podgoričanina zbog sumnje da je počinio prevaru
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se da je D.Č. počinio pomenuto krivično djelo na način što je u namjeri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist doveo lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu kupca nepokretnosti locirane u Baru - rusku državljanku M.L. navodeći je da zaključi kupoprodajni ugovor i na štetu svoje imovine isplati na njegov žiro –račun novac u iznosu od oko 100.000 eura.

Naime, D.Č. se, kako se sumnja, lažno predstavio kao punomoćnik stvarnog vlasnika nepokretnosti koja je bila predmet kupoprodajnog ugovora, dok je drugo lice-potpisnik spornog ugovora za kojim policijski službenici tragaju, kako se sumnja, prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora 04. marta 2013. godine, lažno se predstavilo kao stvarni vlasnik nepokretnosti i dalo na uvid kopiju ličnog dokumenta za koji se kasnije ispostavilo da ne pripada stvarnom vlasniku.

O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Baru, koje je kvalifikovalo krivično djelo.

Od D.Č. su prikupljena obavještenja na okolnosti događaja.

 

 

Portal Analitika