Kultura

Ansambl kotorske Muzičke škole „Vida Matjan" nastupio u Beču i Ljubljani

1804muzickaskola
A
nsambl Muzičke škole „Vida Matjan“ iz Kotora nastupio je proteklog vikenda u Beču i Ljubljani, izvodeći Pučinijevu operu „Sestra Anđelika“, saopšteno je Poralu Analitika iz te škole.

Ansambl kotorske Muzičke škole „Vida Matjan" nastupio u Beču i Ljubljani
Portal AnalitikaIzvor

Koncerti u Crkvi Sv. Jozefa u Beču i koncertnoj dvorani Glazbene škole „VIČ-Rudnik“ u Ljubljani, bili su veoma uspješni. Kako ističu iz kotorske škole, „publika nije krila oduševljenje visokim kvalitetom muzičkih i glumačkih izvođenja“.

Glavne uloge u operi „Sestra Anđelika“ povjerene su sopranu Milica Zdravković i mecosopranu Amandi Stojović. Ostale uloge su tumačile bivše i sadašnje učenice škole, iz klase prof. Mirele Šćasni, koja je ujedno i glavni organizator izvođenja ove opere.

- Ovo je drugi nastupu učenika u Beču u ovoj školskoj godini, i to zahvaljujući saradnji sa tamošnjom muzičkom školom i Glazbenom školom iz Ljubljane. Nadamo se da će se saradnja i u budućnosti nastaviti – ističu iz kotorske muzičke škole.

Takođe dodaju da su naredne zajedničke aktivnosti planirane za prvih devet dana jula, u Kotoru, kada se održava IV Festival gudača, a nastupaće mladi muzičari iz Beča i Ljubljane.

Portal Analitika