Društvo

Masoničić daje izjavu inspektorima za privredni kriminal

1804-masonicic
G
eneralni sekretar Saveza sindikata Crne Gore (SSCG), Zoran Masoničić danas bi trebalo da objasni inspektorima za privredni kriminal Uprave policije, na koji način su isplaćivani porezi i doprinosi zaposlenima u toj ustanovi, kao i kako je potrošen kredit koji je za te potrebe podignut kod Erste banke, pišu Vijesti.

Masoničić daje izjavu inspektorima za privredni kriminal
Portal AnalitikaIzvor

Masoničić je na jučerašnjoj pres konferenciji kazao da su inspektori i juče i prekjuče dolazili u Sindikat, i da će on otići danas da da izjavu.

U pitanju je istraga po jednoj od prijava Sindikata stručne službe SSCG protiv Masoničića za zloupotrebu službenog položaja i utaju poreza.

Sindikalci iz Stručne službe SSCG podnijeli su sedam prijava protiv Masoničića, dok je bivši predsjednik Nadzornog odbora SSCG Vuko Šćepanović ranije podnio još toliko protiv generalnog sekreta i Danila Popovića, predsjednika Skupštine SSCG, pišu Vijesti. Nijedna od njih nije rezultirala optužnicom, niti je odbačena.

Generalni sekretar SSCG je potvrdio da je Poreska uprava blokirala račun SSCG, i da očekuje da će problem biti riješen prebijanjem dugova sa Vladom koja Sindikatu duguje oko 1,1 milion eura.

Masoničić je negirao optužbe da je Poreska uprava blokirala račun SSCG i njegovih preduzeća po nalogu tužioca. S druge strane, izvor Vijesti iz tužilaštva je rekao kako je zamjenik VDT Veselin Vučković naložio da se što prije okončaju sve otovrene istrage, jer je Evropska komisija upravo zamjerila toj instituciji da joj postupci traju godinama i da nemaju epilog.

Generalni sekretar SSCG je takođe kazao da Sindikat pokušava da zaštiti interese radnika i da ih neće izvoditi na ulice kako bi ostali bez posla.

„Naše djelovanje je osmišljeno, ne želimo da se priključimo onima koji misle da na ulici treba da riješimo probleme“ poručio je Masoničić.

Portal Analitika