Društvo

U Herceg Novom rasvijetljeno više teških krađa

hapsenjeok
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova –Uprave policije, Područna jedinica Herceg Novi su, proteklih dana, rasvijetlili tri krivična djela teška krađa i jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju, lišili slobode i podnijeli izvještaje protiv: A.A. (24) iz Herceg Novog zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa, M.R. (27) iz Prokuplja, zbog osnovane sumnje da je počinio jedno krivično djelo teška krađa i F.T. (20), nastanjenog u Nikšiću, koji se sumnjiči za krivično djelo teška krađa u pokušaju, saopšteno je iz Uprave policije.

U Herceg Novom rasvijetljeno više teških krađa
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se, da je A.A. počinio dva krivična djela teška krađa u januaru i martu 2013. godine, na štetu fizičkih lica iz Herceg Novog, iz čijih je kuća, kako se sumnja, prethodno obivši ulazna vrata, otuđio alatne mašine, posuđe i tehničku robu.

O događajima je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom.

Policijski službenici su, preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju pomenutih događaja, juče, izvršili pretres stana u naselju Podi-opština Herceg Novi koji koristi A.A. i tom prilikom pronašli i oduzeli veći dio otuđenih predmeta, koji će biti vraćeni oštećenima. Nakon lišenja slobode A.A. je, u zakonskom roku, uz izvještaj, predat Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom na dalju nadležnost.

M.R. se sumnjiči za tešku krađu počinjenu u tekućem mjesecu na štetu ugostiteljskog objekta “Kamenko”, koji se nalazi u Meljinama-Herceg Novi, kojom prilikom je, kako se sumnja, obio vrata koja vode u unutrašnjost objekta, a potom izvršio obijanje dva tzv. slot-aparata, iz kojih je otuđio 120 eura, kao i 52,5 eura iz šanka ugostiteljskog objekta.

O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom, kojem je juče nakon lišenja slobode M.R. sproveden na dalju nadležnost.

Policijski službenici Područne jedinice Herceg Novi su, 15. aprila 2013. godine, u kratkom roku rasvijetlili i tešku krađu u pokušaju.

Naime, Dežurna služba Područne jedinice Herceg Novi je, obaviještena 15. aprila 2013. godine, od strane N.A., da je njemu nepoznato lice istoga dana u ranim jutarnjim časovima, u naselju Kamenari –Herceg Novi, polomilo staklo na ulaznim vratima kuće, pokušavajući da nasilno uđe u kuću, a nakon što je primjetilo ukućane dalo se u bjekstvo.

Brzim i efikasnim postupanjem policijskih službenika po zaprimljenoj prijavi, na samo 200 metara od kuće oštećenog pronađen je i lišen slobode F.T. koji se sumnjiči da je počinio navedeno krivično djelo -teška krađa u pokušaju.

O događaju je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo, kojem je F.T. predat uz izvještaj, u zakonskom roku, na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika