Društvo

Kotor: Pošumljavanje kopna i čišćenje mora za Dan planete zemlje

skala
P
ovodom 22. aprila Dana planete Zemlje i u susret glavnoj turističkoj sezoni Javno komunalno preduzeće Kotor u saradnji sa NVO Eko centar “Delfin” tokom ovog mjeseca organizuje širu akciju pošumljavanja i ozelenjavanja brda Vrmac i Goražda, kao uređenje dvorišta obrazovnih institucija u Kotoru, javlja Skala radio.

Kotor: Pošumljavanje kopna i čišćenje mora za Dan planete zemlje
Portal AnalitikaIzvor

Takođe se organizuje i čišćenje plaža i zelenih površina u saradnji sa Turističkom organizacijom Kotor, Planinarskim klubom “Vjeverica” iz Kotora, Klubom za sportski ribolov “Zubatac” i NVO “Beštije”.

U subotu 20. aprila je pošumljavanje Goražda, a 22. aprila na Dan planete Zemlje u gradskom parku uz pomoć učenika osnovnih škola i građana radiće se na čišćenju i ozelenjavanju novim zasadima.

Ovo je za Skala radio kazao Zoran Mrdak, direktor Komunalnog preduzeća Kotor.

Takođe će se u okviriu ove akcije čistiti i more i to prema Orahovcu, Ljutoj, naselju Sv. Stasije u Dobroti, u cilju bolje turističke ponude i ljepše slike UNESCO-vog grada.

Biće popravljen i zamijenjen mobilijar u zoni morskog dobra i u gradskom parku gdje su u dobrom dijelu oštećene klupe, dječije sprave za igru, klackalice i ljuljaške, ali i sportski tereni gdje su oštećeni koševi itd, kazao je Mrdak.

U dogovoru sa opštinskom Direkcijom za uređenje grada, Komunalno preduzeće adaptiraće te prostore i zamjeniti dotrajali mobilijar.

Mrdak ukazuje na prisutan vandalizam kada su u pitanju zelene površine i parkovi, ali i šetališta, posebno dobrotskom rivom gdje se uneređuju kućni ljubimci, a njihovi vlasnici ne uklanjaju otpad i ne vode računa o tome.

Portal Analitika