Društvo

Marijani Goranović prvo Priznanje za aktivizam ambasadorke Braun

1604ambasadorka
A
mbasadorka Sjedinjenih Država u Crnoj Gori Su K. Braun dodijelila je prvo Ambasadorovo priznanje za građanski aktivizam Marijani Goranović, paraolimpijskoj atletičarki i NVO aktivistkinji, saopšteno je iz Ambasade SAD.

Marijani Goranović prvo Priznanje za aktivizam ambasadorke Braun
Portal AnalitikaIzvor

Komisija Ambasade SAD izabrala je Marijanu Goranović za prvu dobitnicu Ambasadorovog priznanja za građanski aktivizam zbog njenog doprinosa poboljšanju statusa osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori. Na svečanosti u američkoj rezidenciji ambasadorka Braun je istakla da „zahvaljujući svojoj hrabrosti, pozitivnoj energiji i istrajnosti, Marijana je ostvarila sjajan rezultat na Paraolimpijskim igrama 2012“.

- Njeni izvanredni rezultati u Londonu, kao i posjete školama i razgovori sa djecom širom Crne Gore, izdvajaju Marijanu kao primjer i liderku koja svojim djelovanjem doprinosi unapređenju položaja osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori – istakla je Braun.

Zamjenica pomoćnika američkog državnog sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja, Bej Feng, koja je ovih dana u posjeti Crnoj Gori, i grupa aktivista u oblasti prava osoba sa invaliditetom i ljudskih prava prisustvovali su ovom događaju.

Ambasadorovo priznanje za građanski aktivizam ustanovljeno je s ciljem odavanja priznanja pojedincima i organizacijama za njihove odlične rezultate na polju građanskog angažmana. Ovim priznanjem Ambasada SAD u Podgorici nagrađuje one koji su se svojim aktivnostima, kako u lokalnim zajednicama tako i u širem crnogorskom društvu, izdvojili kao aktivni građani i lideri.

Portal Analitika