Društvo

EU info BUS na putu kroz Crnu Goru danas u Mojkovcu

164eu
C
entar za građansko obrazovanje (CGO), u saradnji sa fondacijom Friedrich Ebert i NVO Natura, a u okviru projekta „EU Info Bus-na putu ka EU“, koji je podržan od strane Delegacije EU u Crnoj Gori će danas imati svoje aktivnosti u Mojkovcu. Naime, EUinfoBus nastavlja put kroz Crnu Goru, a današnja stanica je SŠ „Vuksan Đukić“. U tom kontekstu, biće organizovane brojne informativno-edukativne aktivnosti. EU Info BUS će biti smješten na platou ispred SŠ, u vremenu od 12h30 do 14h30, kao središnja tačka današnjeg programa sa evropskom tematikom. Pored autobusa će se nalaziti i EU info štandovi koji će svim učenicima/cama nuditi razne sadržaje.

EU info BUS na putu kroz Crnu Goru danas u Mojkovcu
Portal AnalitikaIzvor

Projekat „EU Info Bus-na putu ka EU“ teži povećanju znanja,  stepena razumijevanja i podrške procesu pristupanja EU građana i građanki Crne Gore, kroz edukativno-informativnu kampanju koju ćemo sprovesti u šest opština centralnog regiona Crne Gore, odnosno u Podgorici, Nikšiću, Danilogradu, Cetinju, Kolašinu i Mojkovcu. Centralna aktivnost je EU info autobus, kojim se obilaze sve navedene opštine, u periodu od februara do septembra 2013.

U sali škole biće organizovana prezentacija dokumentarnog filma „Evropa u mom gradu“. Film govori o novim pravilima, novom sistemu vrijednosti, novom svijetu u koji Crna Gora integracijom sa Evropskom unijom ulazi. Film je sniman u živopisnim crnogorskim selima i gradovima, obojen je koloritom mentalitetskih karakteristika tih podneblja, a sastoji se od percepcija, strahova, predrasuda, ali i nada, crnogorskih građana i građanki od samih integracija. Nakon prezentacije filma će se održati kviz znanja o evropskim integracijama, a za najbolje su pripremljene nagrade.

 

Portal Analitika