Abiznis

OO SNP Berane: Zaključci o KAP-u pokazuju brigu za građane i radnike

13snpMilic
P
ovodom zaključaka SNP-a o situaciji u Kombinatu aluminijuma Podgorica, koji su juče prihvaćeni na sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Opštinski odbor SNP Berane ističe da se usvojenim zaključcima pokazuje iskrena briga za građane i radnike, kao i za energetsko metalurški repro lanac, odnsono za ukupnu ukupnu crnogorsku ekonomiju.

OO SNP Berane: Zaključci o KAP-u pokazuju brigu za građane i radnike
Portal AnalitikaIzvor

OO SNP Berane podsjeća Vladu Crne Gore, da se u okviru drugog zaključka, koji se odnosi na "nagrađivanje potrošača koji redovno izmiruju električnu energiju i da se na pravedan način definiše program potpunog izmirenja postojećeg duga za električnu energiju za potrošače koji su u stanju socijalne potrebe", mora imati u vidu da se u stanju socijalne potrebe ne nalaze samo lica i domaćinstva koji su korisnici socijalnih davanja, već da se u tom stanju nalazi osamdeset posto građana Crne Gore.

- To se najbolje može vidjeti na sjeveru naše zemlje, gdje je socijalna situacija najteža. To su prije svega radnici, žrtve tranzicije i nezakonitih i loših privatizacija koje je sprovodila aktuelna DPS/SDP vlast u zadnjih 15 godina. Riječ je o građanima koji primaju po 33 ili 99 eura sa Zavoda za zapošljavanje, o domaćinstvima čija su primanja ispod prosječnih primanja, o radnicima koji su tehnološki višak, i koji vode sporove sa državnim institucijama i organima, poručili su iz SNP-a dodajući da među njima ima zavedenih korisnika kredita, koji su žrtve zelenaških kamata banaka, kao i penzioneri čija su penzije ispod prosječnih.

- Stoga, OO SNP Berane traži da se povede računa o socijalno ugroženim građanima Crne Gore, a naročito njenog sjevernog dijela, jer je vrijeme da se Vlada Crne Gore sjeti njih, i da se u okviru zaključaka koje je usvojio Odbor za ekonomiju, finansije i budžet i uputio Skupštini na usvajanje prevashodno uzmu u obzir, oni koji nijesu bili korisnici subvencija za električnu energiju. To su upravo radnici koji su u jednom dugom periodu najviše dali za razvoj crnogorske privrede, a sada o njima, vlast koja je vodila i vodi lošu ekonomsku politiku, ne vodi računa, zaključili su iz SNP-a.

Portal Analitika